<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 08, 2016

Turkije reageert keihard terug op dreigende Luxemburg

Turkije heeft zijn handen vol aan het verwerken van reacties uit Europa na arrestaties van terreursteunende politici. Zo kreeg Luxemburg, dat Turkije bedreigt met economische sancties en het land vergelijkt met een donkere periode van Europa, er flink van langs van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Woordvoerder Hüseyin Müftüoğlu liet namens het ministerie weten de uitspraken van de Luxemburgse minister Jean Asselborn (Buitenlandse Zaken) te veroordelen. Asselborn heeft de strijd van Turkije tegen terreur gebagatelliseerd tijdens een interview met een Duitse radiozender.

“De uitspraken van de Luxemburgse minister heeft aangetoond dat hij incapabel is te begrijpen met wat voor een terreurdreiging Turkije te maken heeft. Daarnaast valt er te betwijfelen wat de bijdrage van Luxemburg is in de internationale strijd tegen terreur”, sprak de Turkse woordvoerder.

Müftüoğlu was nog lang niet klaar: “We verwachtten dat zij de terroristen die tijdens de bloedige couppoging 246 mensen hebben vermoord zouden veroordelen. De vergelijkingen van Asselborn van Turkije met slechte tijden van Europa laat zien dat zijn kennis van de geschiedenis gebrekkig is en hij niet in staat is om objectief te beoordelen.”

De Turkse woordvoerder liet ook weten dat Luxemburg een van grootste steuners van terrorisme is in Europa.

Europa

Dinsdag liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, weten dat Turkije aan Duitsland om de uitlevering van 4.000 PKK-terroristen heeft gevraagd, maar er tot nu toe geen een heeft gekregen. “Het is geen toeval dat alle terroristen voor Duitsland kiezen”, zei hij.

Een andere Europese lidstaat, België, gaat ook heel goed om met terroristen, blijkt uit recente ontwikkelingen in het land. Turkije veroordeelt ook België om zijn steun aan terrorisme.

Turkije daarentegen levert wel terroristen uit aan Europese landen. Zo kreeg België het ‘flink’ op zijn donder nadat bekend werd dat de aanslagpleger in Brussel, Ibrahim El Bakraoui, in juni 2015 was uitgeleverd aan België, maar het land hem vrij liet. (LEES meer) 

“Turkije vindt de terrorist, pakt hem op en stuurt hem terug. België laat hem gaan. Wat een onbekwame regering”, sprak toen de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens boden hierdoor hun ontslag aan, maar de Belgische premier weigerde. (LEES meer) “Je mag het terrein in een oorlogssituatie niet verlaten.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 08-11-2016

Nov 08, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...