<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2017

Turkije reageert op afslachting moslims in Myanmar: ‘Wereld is blind en doof’

Turkije roept de Verenigde Naties op tot actie in Myanmar, waarvan het leger bezig is met een etnische zuivering door de moslimminderheid in de deelstaat Rakhine te verjagen en uit te moorden.

“Wij veroordelen de moordpartijen in Myanmar die lijken op een genocide”, reageerde de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ maandag. “Ons verdriet is groot. We hebben meerdere keren gewaarschuwd dat de situatie in Rakhayn niet met geweld moet worden opgelost. De VN, diens Veiligheidsraad en de internationale gemeenschap moeten niet stil blijven. Anders zijn ze medeverantwoordelijk. Turkije komt altijd op voor de onderdrukten.”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageerde tijdens een rechtstreekse uitzending op de staatszender TRT, ter ere van zijn driejarig presidentschap. “De wereld is helaas blind en doof voor wat er in Myanmar gebeurt. Dat laatste nieuws over Bangladesh [mogelijk een grenssluiting] is nog triester. Wij veroordelen de gebeurtenissen ten zeerste en blijven ons hierover altijd en overal uitspreken. Tevens zullen we dit [het probleem] blijven aankaarten, via internationale organisaties en bij de VN.”

Maandag werd bekend dat het Myanmarese leger in samenwerking met boeddhistische priesters in drie dagen tijd duizenden moslims heeft vermoord en tientallen moslimdorpen heeft vernietigd. (LEES meer + VIDEO)

VS

De Verenigde Staten heeft de aanvallen op de Rohingya-moslims ook veroordeeld. “Onze condoleances voor de getroffen families. We roepen de regering van Myanmar op om zich te houden aan de adviezen van [Kofi Annan’s] Rakhine-adviescommissie”, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-08-2017

Aug 28, 2017
Loading posts...