<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2017

Turkije reageert op afslachting moslims in Myanmar: ‘Wereld is blind en doof’

Turkije roept de Verenigde Naties op tot actie in Myanmar, waarvan het leger bezig is met een etnische zuivering door de moslimminderheid in de deelstaat Rakhine te verjagen en uit te moorden.

“Wij veroordelen de moordpartijen in Myanmar die lijken op een genocide”, reageerde de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ maandag. “Ons verdriet is groot. We hebben meerdere keren gewaarschuwd dat de situatie in Rakhayn niet met geweld moet worden opgelost. De VN, diens Veiligheidsraad en de internationale gemeenschap moeten niet stil blijven. Anders zijn ze medeverantwoordelijk. Turkije komt altijd op voor de onderdrukten.”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan reageerde tijdens een rechtstreekse uitzending op de staatszender TRT, ter ere van zijn driejarig presidentschap. “De wereld is helaas blind en doof voor wat er in Myanmar gebeurt. Dat laatste nieuws over Bangladesh [mogelijk een grenssluiting] is nog triester. Wij veroordelen de gebeurtenissen ten zeerste en blijven ons hierover altijd en overal uitspreken. Tevens zullen we dit [het probleem] blijven aankaarten, via internationale organisaties en bij de VN.”

Maandag werd bekend dat het Myanmarese leger in samenwerking met boeddhistische priesters in drie dagen tijd duizenden moslims heeft vermoord en tientallen moslimdorpen heeft vernietigd. (LEES meer + VIDEO)

VS

De Verenigde Staten heeft de aanvallen op de Rohingya-moslims ook veroordeeld. “Onze condoleances voor de getroffen families. We roepen de regering van Myanmar op om zich te houden aan de adviezen van [Kofi Annan’s] Rakhine-adviescommissie”, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-08-2017

Aug 28, 2017
 • Rufat Kahveci

  Ja wat is dit voor een kut wereld.waar gaat de mensheid naar toe hoe kan dat.dat dit soort afschlachchtingen zomaar kan gedaan worden.deze mensen mogen zeker wel afgeschlacht worden omdat ze ook nog arm zijn en moslims zijn.triest triest triest voor woorden.geen een mensheid die deze mensen willen beschermen of voor deze mensheid op komen.

 • Roel de Jel

  Beste Rufat, Het ligt helaas in de natuur van onze soort dat we mekaar afmaken om iets wat we wel of niet geloven. Respect voor iemands overtuiging zou leidend moeten zijn voor ons gedrag, maar helaas. Vanaf de eerste mens(homo Erectus) 10.000 jaar geleden hebben we elkaar al de hersens ingeslagen en ik ben niet erg optimistisch voor de nabije toekomst

 • Turk Turkic

  Jouw antwoord is niet geldig voor de Turkse waarden en normen. Turken dulden geen genocide voor zijn ogen. Deze genocide wordt bewust georganiseerd en gedoogd Door Cia om chaos in Myanmar te veroorzaken zodat China de zee via Myanmar niet kan bereiken. Dat is het doel van Usa.

 • Turk Turkic

  Turkije moet de Islam wereld in beweging brengen en de mechanisme bouwen en bewegen om dit soort genocides te voorkomen. Teven moet Turkije de kalifaat schap maar herinvoeren binnen 30 jaar vanaf heden en oorlog verklaren aan alle terreurgroepen die de naam Islam gebruiken. Alle terreurgroepen die Islam in de naam hebben vallen onder de Fitne beweging en conform Islamitische leer is dit een zeer ernstige kwaal die met alle middelen bestreden mag worden. Ik ben een atheïst maar Turkije moet maar eens de kalifaat schap invoeren en harde maatregelen nemen.

 • Roel de Jel

  beetje ver gezocht Turk, wat heeft de cia er voor belang bij?? En het niet dulden van genocide is makkelijk gezegd, maar dat gebeurd toch en daar kan de staat Turkije weinig tegen doen. Ik ben natuurlijk geen voorstander van geweld, maar ben wel een realist en heb veel van de wereld gezien de mens is geweldadig

 • Roel de Jel

  Jij wilt terug naar het ottomaanse rijk? Weet wel dat was zeer gewelddadig als bezettingsmacht en pleegde ook genocide en dat wil je terug????????????

 • Ozturk

  Geachte heer de Jel,

  Ik denk dat meneer Turkic uiteraard een moderne variant wil van het ottomaanse kalifaat.
  Natuurlijk zijn er destijds veel gruwelijkheden voorgevallen tijdens bezettingen, maar de tijd was ook anders. Vergeet niet dat Nederland tegelijkertijd nog een actieve koloniale natie was en tot op enig moment nog legaal slavernij toestond. Nu niet meer denkbaar. We willen niet terug naar een kopie van destijds, maar we zouden wel kunnen brainstormen over een moderne variant in de toekomst, waarin niet alleen plaats is voor de islam, maar alle godsdiensten, waarbij de islamitische meerderheid garant staat voor de veiligheid en gelijkheid van alle mensen binnen de grenzen.

 • Ozturk

  Laten we het eens zijn over het feit dat de via tot vandag de dag de aanstichter is geweest van veel ellende en conflicten in de wereld, met op het eerste gezicht een onverklaarbaar lijkend belang. Later werd het belang pas zichtbaar. Bijvoorbeeld in Turkije is de CIA betrokken geweest bij de verschillende staatsgrepen in het verleden. Het belang was ‘verdeel en heers.

 • Roel de Jel

  Natuurlijk was de tijd anders het Nederlandse verleden is net zo bloedig als van de Ottomanen en dat van Spanje en Portugal. Het is een mooie gedachte hr Ozturk een natie met respect voor het geloof van een ander en geen achterstelling. Maar ik vrees dat die tijd nog heel ver weg is je ziet juist in deze tijd escalatie mede veroorzaakt door fundatelisties handelen in naam van

Loading posts...