<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 05, 2018

Turkije reageert op Nederlandse ‘terugtrekking’ ambassadeur

De officiële terugtrekking van de Nederlandse ambassadeur uit Turkije heeft niet veel losgemaakt bij de Turkse regering. Dat liet de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ maandag weten.

Op een vraag van een journalist wat hij van de ‘officiële terugtrekking’ vond, reageerde Bozdağ dat het conflict tussen Nederland en Turkije niet nieuw is.

“Nederland heeft al een jaar geen ambassadeur in Ankara. De officiële terugtrekking slaat terug op een ambassadeur die er niet eens was. Dit is niet iets nieuws voor ons, maar iets dat wordt herhaald”, zei de Turkse vicepremier, die tevens regeringswoordvoerder is.

De gesprekken op diplomatiek niveau tussen beide landen zijn niet gestopt, liet Bozdağ weten. “Beide landen hebben een zaakgelastigde. Er wordt nog onderling gesproken.”

De Turkse premier benadrukte nogmaals dat de Nederlandse handelingen in maart vorig jaar, toen Turkse ministers niet welkom waren in Nederland, niet past bij diplomatie en gebeurtenissen waren die onverenigbaar zijn met het internationaal recht.

De Nederlandse ambassadeur in Ankara, Kees (Cornelis) van Rij, was niet meer welkom in Turkije nadat Turkse ministers vorig jaar in Nederland dezelfde behandeling kregen.

Turkije

Een woordvoerder van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag ook verklaard dat Turkije de relatie met Nederland “opnieuw kan overwegen, als Nederland de nodige stappen onderneemt”. “Nederland weet wat de verwachtingen van Turkije zijn”, aldus woordvoerder Hami Aksoy.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-02-2018

Feb 05, 2018
Loading posts...