<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 28, 2017

Turkije reageert op ‘nee-actie’ Duitse krant Bild

De Duitse krant Bild heeft zich volgens Turkije ook aangesloten bij het nee-kamp voor het Turkse referendum. De krant kopte groot in het Turks dat ‘als Atatürk nog leefde, hij nee had gestemd voor het referendum’.

“Deze Bild hoort nu ook bij degenen die gebruik [misbruik] maken van Atatürk”, reageerde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu op de Duitse ‘nee-actie’. Hij maakte ook onderscheid tussen aanhangers van Atatürk en misbruikers van zijn naam.

“Waarom bemoei je je met een verkiezing in Turkije? Hebben wij aan onze landgenoten in Duitsland, die daar in groten getale aanwezig zijn, gezegd dat ze op Merkel of op iemand anders moesten gaan stemmen?”, vroeg Çavuşoğlu aan Bild, een van de de grootste kranten van Duitsland en Europa.

Turkije reageert op neeactie Duitse krant Bild2

De Turkse minister benadrukte dat sommige Europese mediaorganen de zaken over het Turkse referendum niet goed weerspiegelen. “Het systeem is heel duidelijk en zeer goed voor Turkije. Het zet grenzen aan bevoegdheden en zal de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de rechterlijke macht versterken”, aldus Çavuşoğlu.

Naast de Duitse Bild kopte ook de Zwitserse krant Blick, ook geheel in het Turks, dat Turken ‘nee’ moeten gaan stemmen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – BERLIJN | Gepubliceerd: 28-03-2017

Mar 28, 2017
Loading posts...