<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 11, 2020

Turkije reageert op ‘sneaky doelen’ Armenië: ‘Voedt eerst je eigen volk’

Turkije heeft maandag zwaar uitgehaald naar Armenië dat volgens Ankara ‘verraderlijke ambities’ heeft. De Armeense regering bracht, honderd jaar later, het Verdrag van Sèvres ter sprake waarmee het is gemunt op de territoriale integriteit van Turkije.

“Het is absurd dat een regering, die niet in staat is haar eigen bevolking te voeden, het Verdrag van Sèvres ter sprake durft te brengen, dat de Turkse natie honderd jaar geleden verscheurd en in de prullenbak heeft geworpen”, reageerde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Degenen die het idee hebben om hun “sneaky doelen” te bereiken, “moeten weten dat ze zullen falen vanwege de vastberadenheid van Turkije om zijn nationaal voortbestaan te behouden”, verklaarde Turkije.

“Het is niet verwonderlijk dat degenen die vijandigheid halen uit de geschiedenis, in plaats van lessen te leren, na honderd jaar hulp zoeken bij dit document.”

“De les die de nobele Turkse natie geeft aan degenen die Anatolië durven binnen te vallen en de zware klap die het aan het imperialisme toebracht, wordt onderwezen in geschiedenisboeken. Deze glorieuze strijd is een voorbeeld voor andere onderdrukte naties.”

Het Verdrag van Lausanne – ondertekend door Turkije aan de ene kant en Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Griekenland en hun bondgenoten aan de andere kant – erkende de moderne Turkse staat en verving het Verdrag van Sèvres uit 1920, een oneerlijk pact opgelegd aan het Ottomaanse rijk na Eerste Wereldoorlog.

Karabach

Armenië, dat al jaren Azerbeidzjaans grondgebied illegaal bezet, is het belangrijkste obstakel voor de totstandbrenging van regionale vrede en stabiliteit.

Boven-Karabach, of Nagorno-Karabach, een internationaal erkend gebied van Azerbeidzjan, wordt sinds 1991 illegaal door Armeniërs bezet.

Internationale organisaties, waaronder de VN, hebben de terugtrekking van het bezettingsleger geëist.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in de Europese Minsk-groep – waarvan Frankrijk, Rusland en de VS gezamenlijk voorgezeten worden – werd in 1992 opgericht om een ​​vreedzame oplossing voor het conflict te vinden, maar dat mocht niet baten.

Landjepik

Het is geen geheim dat Armenië grondgebied van Turkije op het oog heeft, aldus deskundigen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-08-2020

Aug 11, 2020
Loading posts...