<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 22, 2017

Turkije reageert op veroordeling slachter van Srebrenica Mladic

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken is woensdag met een reactie gekomen op de veroordeling van de Servische oorlogsmisdadiger oud-generaal Ratko Mladic. Die kreeg woensdag een levenslange gevangenisstraf opgelegd wegens genocide, misdaden tegen de menselijkheid en schendingen van het oorlogsrecht.

“Gehoopt wordt dat de beslissing als voorbeeld wordt gezien zodat soortgelijke misdaden niet worden herhaald”, reageerde Turkije. “Wij hopen dat de uitspraak bijdraagt aan sociale vrede en verzoening tussen Bosnië en Herzegovina en de regio.”

Het Turkse ministerie merkte ook op dat er elders ter wereld op dit moment crises gaande zijn en dat “de uitspraak hopelijk ervoor zorgt dat daar ook niet hetzelfde gebeurt.”

Mladic

Het Joegoslaviëtribunaal veroordeelde woensdag in Den Haag Mladic, ook wel bekend als de slager van Srebrenica, tot levenslang. Mladic werd tijdens bekendmaking van zijn vonnis uit de rechtszaal verwijderd nadat hij begon met schreeuwen en schelden.

De genocide in Srebrenica wordt gezien als de ergste daad van genocide in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – DEN HAAG | Gepubliceerd: 22-11-2017

Nov 22, 2017
Loading posts...