<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 28, 2017

Turkije reageert woedend op Oostenrijk

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag gereageerd op de uitspraken van de omstreden Oostenrijkse minister Sebastian Kurz (Buitenlandse Zaken en Integratie). Die stelde dat dat de Turkse president niet welkom is in Oostenrijk om met Turken in het land te spreken over het referendum.

“Deze uitspraken staan haaks op democratische waarden. De uitingen van de desbetreffende persoon zijn weer een voorbeeld van hypocrisie en dubbele maat”, reageerde de Turkse woordvoerder Hüseyin Müftüoğlu.

Turken in Oostenrijk hebben om democratische redenen recht om mee te doen met de verkiezingen in Turkije, stelde Müftüoğlu. “Dit heeft niets te maken met de binnenlandse zaken van Oostenrijk. Juist het blokkeren van deze rechten door discriminerende retoriek, schaadt integratie. Het is verontrustend dat dit uit de mond komt van een minister van Integratie.”

Turkije reageert woedend op Oostenrijk2

De Turkse woordvoerder was nog niet klaar met Kurz: “We zien dat Kurz voor eigen belangen zelfs racistische en radicale anti-Islam partijen heeft ingehaald en dit misbruikend een nieuw agendapunt wil creëren.”

Kurz

Het is niet de eerste keer dat Kurz een uithaal krijgt uit Turkije. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-02-2017

Feb 28, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...