<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2017

Turkije reageert woedend op PKK-besluit België

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft naar aanleiding van een uitspraak van een Belgische rechtbank dat PKK-leiders en leden niet in het kader van anti-terreurwetten hoeven te worden berecht verontwaardigd gereageerd.

“Dit besluit, dat een nieuw voorbeeld is van de [Belgische] steun aan terreurgroepen die zich op de veiligheid en belangen van Turkije hebben gemunt, heeft weer eens aangetoond dat België een zwakke schakel is in Europa en de wereld in de strijd tegen terrorisme”, reageerde Ankara.

“Het is mogelijk om in hoger beroep te gaan (naar het Hooggerechtshof van België). Onze juridische strijd is nog niet beëindigd”, liet Turkije weten. “De Turkse staat zal ook betrokken zijn bij het beroepsproces van deze onaanvaardbare beslissing.”

Het Turkse ministerie liet weten dat ‘de ernstige beslissing uiteraard gericht is op de nationale veiligheid van Turkije’. “Het is overduidelijk dat dit tot zwakheid leidt in de strijd tegen terreur, nu er groeiende terreurdreiging is in België en Europese landen.”

El-Bakraoui

België gaf vorig jaar toe geblunderd te hebben in de strijd tegen een andere terreurgroep, Daesh. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-09-2017

Sep 16, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...