<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 13, 2019

Turkije reageert zeer hard op aantijgingen Netanyahu

De Turkse antwoorden op de aantijgingen van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu richting Turkije en de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan hebben niet lang op zich laten wachten. Netanyahu noemde Erdoğan een “dictator” en verwees naar de “journalisten en rechters” die in Turkse gevangenissen zouden zitten. Turkije noemde Netanyahu een “misdadiger en moordenaar”.

“De apartheidsstaat die hij leidt, bezet Palestijnse grondgebieden, vermoordt vrouwen en kinderen en neemt Palestijnen in hun eigen land gevangen”, schreef de presidentiële woordvoerder van Turkije İbrahim Kalın op Twitter. “Netanyahu valt Erdoğan aan omdat hij de maskers laat vallen. Leugens en druk zullen je misdaden niet verbergen”, benadrukte Kalın.

Dinsdag veroordeelde Kalın ook Netanyahu’s bevestiging van Israël als de natiestaat van het Joodse volk.

“Ik veroordeel ten strengste dit flagrante racisme en discriminatie van 1,6 miljoen Arabieren en moslims die in Israël leven. Zullen de westerse regeringen reageren of opnieuw zwijgen voor de volgende misdaad van Israël vanwege de druk?”, vroeg de woordvoerder zich af.

Fahrettin Altun, commuciatiedirecteur van het Turkse presidentiële paleis, haalde ook uit naar Netanyahu. Hij deelde de zeer beroemde ‘one minute’-video, waarin Erdoğan in 2009 de Israëlische oud-president Shimon Perez de grond in boort in Davos. Altun deelde ook de volgende quote in richting van Netanyahu: “Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten.”

Israël

Israël zorgde deze week opnieuw voor veel woede bij Turkije en moslims. Israëlische troepen vielen dinsdag moslims en heilige personen aan en sloten poorten naar heilige locaties van moslims. Volgens Turkije is de maat nu echt vol en moet de wereld iets doen tegen Israël, dat “wordt aangemoedigd door de VS”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-03-2019

Mar 13, 2019
Loading posts...