<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 13, 2018

Turkije richt eigen ruimtevaartorganisatie officieel op

Het eerder aangekondigde ruimteagentschap van Turkije is officieel opgericht. De staatskrant van Turkije publiceerde donderdag een presidentieel decreet dat de stichting heeft aangekondigd.

Het ruimteagentschap van Turkije zal het zogeheten Nationale Ruimtevaartprogramma voorbereiden en uitvoeren in overeenstemming met het beleid bepaald door de president van Turkije, volgens het decreet.

Het agentschap heeft financiële en administratieve autonomie en een speciaal budget.

In augustus zei de minister van Industrie en Technologie, Mustafa Varank, dat er dit jaar een Turks ruimteagentschap zou worden opgericht, zoals uiteengezet in het 100-dagenactieplan van Turkije.

“Het werk om het Turkse ruimteagentschap nu in realiteit te vormen zal zo snel mogelijk worden voltooid,” verklaarde Varank. Het nieuwe agentschap zal de weg vrijmaken voor het opzetten van een concurrerende inheemse industrie, voegde hij eraan toe.

“We vormen het Turkse ruimteagentschap om onze lucht- en ruimtevaartindustrie te versterken, de wetenschappelijke infrastructuur en het menselijk potentieel op het gebied van ruimtetechnologie te verbeteren en onze capaciteiten en capaciteiten verder te vergroten.”

Het agentschap zal ook multilaterale en bilaterale samenwerking met zijn internationale tegenhangers nastreven, terwijl het de rechten van Turkije bij de Verenigde Naties beschermt, aldus de Turkse minister.

Volgens Airbus gaat het grote lucht- en ruimtevaartbedrijf samen met Turkije de toekomst van de ruimte bepalen. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-12-2018

Dec 13, 2018
Loading posts...