<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 28, 2020

Turkije roept Franse zaakgelastigde op het matje

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag de Franse zaakgelastigde ter verantwoording geroepen. Hij moest zich melden vanwege een provocatieve cartoon van het omstreden tijdschrift Charlie Hebdo waarmee de profeet Mohammed en Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is beledigd.

De Fransman kreeg te horen dat “de verachtelijke aanval op persoonlijke rechten en religieuze overtuigingen niet beschouwd kan worden als vrijheid van pers en meningsuiting”. Ook moeten de Franse autoriteiten de nodige politieke en juridische stappen ondernemen “na deze tekeningen die verder gaan dan de grenzen van vrije meningsuiting.”

Charlie Hebdo vergeleek profeet Mohammed en de Turkse president met de blote billen van een moslima met drank in haar handen. Turkije reageerde niet anders te verwachten van bastaardkinderen zoals die in Frankrijk. (LEES meer)

Armeniërs

De Franse zaakgelastigde moet aan zijn hoofd ook doorgeven dat Armeniërs Turken in Frankrijk aanvallen, moslims in zijn land ook aangevallen en racistisch bejegend worden en hierdoor de Franse autoriteiten maatregelen moeten nemen.

Woensdag vielen in Frankrijk protesterende Armeniërs Turken aan. Daar zijn ook beelden van opgedoken op Turkse nieuwssites.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-10-2020

Oct 28, 2020
Loading posts...