<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2018

Turkije schrijft binnenkort geschiedenis met eigen motoren

Een van de meest langverwachte ontwikkeling in Turkije is de motor en transmissie van eigen makelij. Aan dat lange wachten komt binnenkort een einde, verklaarde zaterdag de eerste dieselmotorfabrikant van Turkije, TÜMOSAN, tijdens een beurs van de grote en globale ondernemingsvereniging MÜSİAD.

“Binnen korte tijd” verschijnen de dieselmotoren voor de defensievoertuigen van eigen makelij in de krachtvormen 360 pk (vier cilinder), 450 pk en 500 pk (beide zes cilinder). Ook worden dit weekend de nationale transmissie, differentieel en wielnaven tentoongesteld.

Names TÜMOSAN verklaarde adjunct-projectdirecteur Volkan Gün dat het ontwerpproces van alle systemen is voltooid en ze uitgebreid worden getest met succesvolle testresultaten als gevolg.

“We willen graag het volgende benadrukken: in Turkije kunnen ook motoren, transmissies en andere overdrachtscomponenten worden ontwikkeld. Dus wilden we laten zien dat we een niveau hebben bereikt waarin we ons zelf van onze behoeften kunnen voorzien zonder enige beperking of levering van een kritisch onderdeel uit een ander land”, zei Gün.

Turkije wordt met de dag steeds onafhankelijker, voegde de TÜMOSAN-directeur daaraan toe. “Binnenkort start de (massa)productie. Ook van onze 6×6 en 8×8-defensievoertuigen. We doelen op een product die NAVO-standaarden hanteert.”

Helikopter en auto

De Turkse defensiesector is ook hard bezig met de eigen vliegtuigmotor voor de helikopter van eigen makelij. (LEES meer + FOTO’S)

Turkije werkt ook aan de eigen elektrische auto, die “beter moet worden dan een Tesla”. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 24-11-2018

Nov 24, 2018
Loading posts...