<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2017

‘Turkse auto wordt beter dan Tesla’

Nu in Turkije bekend is geworden welke giganten de Turkse auto gaan bouwen, krijgen details ervan steeds meer aandacht. De auto van Turkije krijgt een oplaadmogelijkheid die de huidige succesvolle elektrische wagens van Tesla niet hebben. Daarmee krijgen discussies op welk technologisch niveau de Turkse auto wordt ontwikkeld om de strijd aan te gaan, een andere wending.

Gerefereerd wordt naar de uitspraken van vorig jaar van de voormalige Turkse minister van Technologie Fikri Işık, die nu minister van Defensie is. “De eigenschappen die de Turkse auto krijgt, hebben Tesla’s niet eens. Terwijl Tesla buiten oplaadstations bouwt, bouwen wij die in onze auto’s”, legde Işık toen uit. De Turkse auto zal zich daarmee rijdend kunnen opladen waarmee de actieradius toeneemt.

“Zij [Tesla’s] vormen een gevaar op de weg, de Turkse auto niet. We hebben software en een gesloten systeem dat ingrijp op afstand van derden onmogelijk maakt. Dat kunnen wij dankzij onze ervaringen uit onze defensie-industrie. Daarom zullen onze voertuigen zelfs veiliger dan Tesla’s worden. Het is zelfs mogelijk dat men hiervoor samenwerking gaat vragen”, sprak Işık vorig jaar.

Musk

Turkije kreeg deze week Tesla-baas Elon Musk over de vloer (LEES meer). Hij sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan over elektrische auto’s en ruimtevaart (SpaceX). (LEES meer)

Media-aandacht

Terwijl de Duitse krant Die Welt zeer negatief heeft gereageerd op de Turkse auto (LEES meer) en Die Tageszeitung de Turkse auto met een grafkist vergelijkt, pakte de Zweedse Recharge het anders aan en kopte: “Turkije gaat verder met de elektrische auto die “beter zal zijn dan Tesla” – kan voortbouwen op de Saab 9-3”.

De Finse İltalehti legde zijn lezers de Turkse auto genaamd ‘Pehlivan’ het zo uit: “De Turkse elektrische auto daagt Tesla uit. De Turken willen eind 2018 een motor produceren voor het opladen van hun elektrische auto.”

Meerdere Turkse kranten hebben inmiddels gereageerd op de Duitse (afkeurende) analyse en suggereren dat “de Duitsers onrustig en paniekerig beginnen te worden door de Turkse auto, net zoals ze worden door de nieuwe megaluchthaven van Istanbul”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – TMC | Gepubliceerd: 11-11-2017

Nov 11, 2017
Loading posts...