<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2017

‘Turkse auto wordt beter dan Tesla’

Nu in Turkije bekend is geworden welke giganten de Turkse auto gaan bouwen, krijgen details ervan steeds meer aandacht. De auto van Turkije krijgt een oplaadmogelijkheid die de huidige succesvolle elektrische wagens van Tesla niet hebben. Daarmee krijgen discussies op welk technologisch niveau de Turkse auto wordt ontwikkeld om de strijd aan te gaan, een andere wending.

Gerefereerd wordt naar de uitspraken van vorig jaar van de voormalige Turkse minister van Technologie Fikri Işık, die nu minister van Defensie is. “De eigenschappen die de Turkse auto krijgt, hebben Tesla’s niet eens. Terwijl Tesla buiten oplaadstations bouwt, bouwen wij die in onze auto’s”, legde Işık toen uit. De Turkse auto zal zich daarmee rijdend kunnen opladen waarmee de actieradius toeneemt.

“Zij [Tesla’s] vormen een gevaar op de weg, de Turkse auto niet. We hebben software en een gesloten systeem dat ingrijp op afstand van derden onmogelijk maakt. Dat kunnen wij dankzij onze ervaringen uit onze defensie-industrie. Daarom zullen onze voertuigen zelfs veiliger dan Tesla’s worden. Het is zelfs mogelijk dat men hiervoor samenwerking gaat vragen”, sprak Işık vorig jaar.

Musk

Turkije kreeg deze week Tesla-baas Elon Musk over de vloer (LEES meer). Hij sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan over elektrische auto’s en ruimtevaart (SpaceX). (LEES meer)

Media-aandacht

Terwijl de Duitse krant Die Welt zeer negatief heeft gereageerd op de Turkse auto (LEES meer) en Die Tageszeitung de Turkse auto met een grafkist vergelijkt, pakte de Zweedse Recharge het anders aan en kopte: “Turkije gaat verder met de elektrische auto die “beter zal zijn dan Tesla” – kan voortbouwen op de Saab 9-3”.

De Finse İltalehti legde zijn lezers de Turkse auto genaamd ‘Pehlivan’ het zo uit: “De Turkse elektrische auto daagt Tesla uit. De Turken willen eind 2018 een motor produceren voor het opladen van hun elektrische auto.”

Meerdere Turkse kranten hebben inmiddels gereageerd op de Duitse (afkeurende) analyse en suggereren dat “de Duitsers onrustig en paniekerig beginnen te worden door de Turkse auto, net zoals door de nieuwe megaluchthaven van Istanbul”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – TMC | Gepubliceerd: 11-11-2017

Nov 11, 2017
 • Deli Balta

  De Turkse auto 🇹🇷 wordt Beter en goedkoper dan de Tesla..insallah. de duitsers zijn niet voor niets bang…ze weten dat ze ingehaald zullen worden door de Turkse auto.. en daarom poepen Die Welt en Die Tageszeitung in broek…haha…

 • Ozturk

  Zo langzamerhand raken de Duitsers al in paniek als onze president een scheet laat, bang als ze zijn dat die harder klinkt dan de scheten van mevrouw Merkel…
  Ik beschouw het als een compliment.

 • Ibrahim

  Haha

 • Mustafa

  Mochten wij nu op dit moment een andere regering hebben gehad zou ik met enige voorzichtigheid weinig enthousiast zijn geweest.
  Maar met de huidige regering, dat stemt mij hoopvol, dat stemt mij hoopvol in overtuiging, dat stemt mij, geloven en daadwerkelijk realiseren in ons kunnen.
  Wij als Turken zouden verder gestaan hebben mochten wij in het verleden ( zelfs nu nog) niet beïnvloed werden door zowel interne als externe machten.
  Het maakt mij enorm woedend dat er nog altijd mensen zijn die kritiek durven uiten op onze huidige regering.
  Naar mijn mening onterecht.
  Het is zoals naar een mooi familiepark gaan, met al de nodige voorzieningen en dan toch uw beklag doen omdat er geen barbeque set aanwezig is of dat je niet mag barbequeën.
  Als je dan weet dat je vroeger helemaal geen park had. ( voor degene die het niet zou begrijpen, het is een fictieve voorbeeld)
  In mijn point of view, ondankbare mensen.

 • Turkse Turk

  Eerst zien dan geloven ☺… en ook ik zou graag in Nederland met een Turkse auto willen rijden.

  Ik weet dat de Turkse koppen de beste potentie hebben op onze planeet en daarvoor hebben ze veel steun nodig voor de start en gelukkig geeft deze overheid (Erdoğan) veel steun.

  Wanneer de start goed lukt kunnen ze zelf goed doorpakken en iedereen inhalen. Zeker ook Tesla…. Want eerlijk Tesla is wel mooi… maar technisch eigenlijk niet zo heel bijzonder.

 • Turkse Turk

  Goed nieuws… ik heb op tv gezien gehoord dat de nieuwe Turkse auto Door de Turkse Overheid gezien wordt als een cruciale technologische platform dat ontwikkeld moet worden zodat het als springplank kan dienen voor de ontwikkeling van high tech industrie In Turkije

  Dat betekent dat de nieuwe Turkse auto relatief veel steun gaat genieten en dat je als klant zijnde een zeer goede auto kopen kan voor relatief weinig geld. Bij wijze van als je 20.000 euro ervoor betaalt dat je eigenlijk een auto gekocht zal hebben met een waarde van minimaal 30.000 euro.

  Dus de auto zal onder de kostprijs verkocht worden door overheids steun.

  Deze steun is gerchtvaardigd omdat het een platform is voor door ontwikkeling.

Loading posts...