<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 15, 2020

Turkije schrijft geschiedenis, heldendaden ongekend voor de wereld

De wereld kende geen enkele couppoging die door het ongewapende volk van het getroffen land is verijdeld. Tot 15 juli 2016, de dag dat de Turken in actie kwamen en hun eigen land redden uit de klauwen van verraderlijke en zwaarbewapende FETO-putschisten.

Met die videoboodschap herdacht het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag de poging tot staatsgreep op 15 juli, inmiddels vier jaar geelden.

“Vier jaar geleden werd een poging tot militaire staatsgreep van de terroristische organisatie FETO door de Turkse natie tegengehouden. Het Turkse volk verenigde zich tegen de verraders en beschermde hun democratie. #VictoryofDemocracy van het Turkse volk”, verklaarde het ministerie.

De video draait om een ​​jonge Turkse leerling die in het buitenland studeert en een krachtig antwoord geeft op de opmerkingen van zijn professor over staatsgreeppogingen over de hele wereld.

De professor zegt: “Volgens een artikel zijn er sinds 1950 236 succesvolle pogingen tot militaire staatsgreep geweest. In geen enkel geval toonde het ongewapende publiek dat geconfronteerd werd met een asymmetrische machtsongelijkheid een gelijktijdige burgerlijke wilsdaad tegen de strijdkrachten.”

“Helaas is er in de wereldgeschiedenis geen poging tot staatsgreep geweest, die alleen door de natie zelf is tegengegaan en gestopt.”

De student daagt de bewering van de leraar uit met een simpele zin: “Tot 15 juli 2016.”

“Die avond waren de Turkse natie, zowel jong als oud, allemaal verenigd voor democratie en de toekomst van hun land. Ze zetten hun leven op het spel, schreven geschiedenis en stopten de poging tot een duistere coup”, vervolgde hij.

“De Turkse natie heeft die avond geschiedenis geschreven. Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van staatsgrepen en voor democratie.”

Turkije markeert 15 juli als Dag van de Democratie en de Nationale Eenheid met landelijke evenementen om degenen te herdenken die zijn omgekomen door de putschisten van FETO.

Volksmacht

Op 15 juli 2016 ontplooide de grote Turkse volksmacht die het tij deed keren. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-07-2020

Jul 15, 2020
Loading posts...