<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 19, 2016

Turkije slaat keihard terug: Zweden, land van verkrachters

Turkije heeft donderdag gereageerd op de Zweedse premier Stefan Löfven en een Zweedse minister die een leugenachtige tweet over Turkije, afkomstig van een Oostenrijkse krant, heeft gedeeld.

De Turken lieten de Oostenrijkse en Zweedse actie en laster niet zomaar voorbijgaan. Donderdag kwam de Turkse krant Güneş met officiële cijfers van de meeste kinderverkrachtingen ter wereld. Daarin blijkt dat Zweden goed is voor een tweede plaats op de zwarte lijst. In het land zijn vorig jaar 10.400 gevallen van kinderverkrachtingen gemeld, laat de krant weten.

Güneş meldt ook dat tijdens het festival ‘We are Stockholm’ ook nog eens massaal kinderverkrachtingen hebben plaatsgevonden. Dat voorval is ook besproken in het Zweedse parlement.

Passagiers en omstanders kregen dit keer op de luchthaven van Istanbul, net zoals die in Wenen, een reisadvies mee van de Turkse krant, gebaseerd op officiële cijfers. “Waarschuwing. Wisten jullie dat de meeste verkrachtingen in Zweden plaatsvinden?”, kregen passagiers te lezen op een groot bord met als koptekst ‘Zweden, land van verkrachtingen’.

Zweedse krant

In Zweden worden vluchtelingenkinderen gebruikt in de sekshandel. De Zweedse politie gedraagt zich passief, meldt de Zweedse krant Aftonbladet.

Verkrachtingen

De Europese Unie kreeg ook een harde dreun van diverse Turkse kranten. De EU wordt door de krant ‘unie der verkrachters’ genoemd na harde cijfers over kindermisbruik en verkrachtingen. In de top tien landen waar dat allemaal plaatsvindt, staan vier Europese landen aan de top.

In toeristische regio’s worden in Engeland 85.000 vrouwen verkracht, goed voor een tweede plek op de zwarte lijst. Op plek drie staat Duitsland, gevolgd door Frankrijk, blijkt uit rapporten.

Tweet

In de tweet van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken werd gesteld dat Turkije seksuele relatie met minderjarigen heeft toegestaan, een leugen die keihard is neergeslagen door het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierop is de Zweedse ambassadeur in Ankara op het matje geroepen. Het tegendeel bleek waar te zijn: Het Turkse parlement is bezig met een wetswijziging om de straffen voor kindermisbruik te verhogen, liet de Turkse minister Mevlüt Çavusoğlu weten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

 

Aug 19, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...