<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2020

Turkije slaat kritiek van Bahrein van zich af: ‘Tijd van VAE komt nog’

Turkije heeft kritiek van Bahrein over Libië en het Verenigd Arabische Emiraten (VAE) van zich afgeslagen. Bahrein was het niet eens met de opmerkingen van de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar over VAE.

“De uitingen van Bahrein over de antwoorden van defensieminister Hulusi Akar op vragen tijdens een tv-interview met Al Jazeera op 31 juli berusten niet op de waarheid”, verklaarde het Turkse Ministerie van Defensie maandag.

Akar vertelde vrijdag aan Al Jazeera dat de VAE kwaadwillende handelingen pleegt in Syrië en Libië en dat de VAE “op de juiste plaats en tijd verantwoording zal moeten afleggen”.

Bahrein bestempelde de woorden van Akar als ‘vijandig’ en als ‘onaanvaardbare provocatie’ waarmee ook werd gesuggereerd dat Turkije tegen Arabieren strijdt in Libië.

“Het is een ongelukkige en vergeefse poging om de destabiliserende activiteiten van de regering van Abu Dhabi, die de universele regels en morele waarden in regio’s als Syrië, Libië, Jemen en de Hoorn van Afrika schendt, als constructief te beschouwen en onze legitieme [militaire] reactie te weerspiegelen tegen deze activiteiten alsof ze tegen onze Arabische broeders zijn”, legde Turkije uit.

“Arabieren zijn onze vrienden en broeders”, benadrukte het Turkse defensieministerie.

Haftar

Turkije verwees naar de landen die krijgsheer en couppleger Khalifa Haftar in Libië steunen. “Regionale vrede, stabiliteit en veiligheid kunnen alleen worden verdedigd door achter de wet en legitimiteit te staan, niet achter putschisten.”

Ankara merkte op dat de betrekkingen tussen Turkije en Libië meer dan 500 jaar oud zijn en zei dat Turkije volgens het beginsel “Libië blijft Libisch” handelt. Het doel van Turkije is een onafhankelijk en soeverein Libië onder leiding van een regering die door de VN wordt erkend.

Frankrijk

Turkije haalde recent ook uit naar Frankrijk. Volgens Ankara steunt de Franse regering voor de ogen van de hele wereld coupplegers in Libië en is het ook duister bezig in Syrië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-08-2020

Aug 04, 2020
Loading posts...