<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 20, 2018

Turkije slaat toe in vergelding: 108 terreurdoelen in Afrin vernietigd (foto’s)

Het Turkse leger heeft zaterdag 108 van de 113 gemarkeerde terreurdoelen van de PYD/YPG, de Syrische PKK, vernietigd in de Syrische Afrin. De doelen zijn geruime tijd gevolgd door de Turkse militaire satelliet GÖKTÜRK-1.

Dat werd bekend na de Turkse militaire operatie ‘Olijftak’. De doelen zijn zeer nauwkeurig uitgeschakeld, meldt het Turkse leger. “72 vliegtuigen zijn inmiddels teruggekeerd naar hun bases”, verklaart de Turkse luchtmacht. Syrië dreigde Turkse vliegtuigen te vernietigen als deze het Syrische luchtruim zouden betreden. (LEES meer)

Onder de uitschakelingen bevinden zich PYD/YPG-terroristen, melden lokale bronnen op basis van verklaringen en foto’s van ziekenhuizen. De foto’s zijn inmiddels beschikbaar op diverse media.

Vlucht

Ook is zaterdag bekend geworden dat terreurgroep PYD/YPG de overgebleven lokale bevolking in Afrin onder bedwang houdt en niet laat vluchten naar Aleppo. De terreurgroep doet dat in samenwerking met legertroepen van het Assad-regime, wordt gemeld uit de regio.

Burgers worden als schild gebruikt tegen het Turkse leger, waarbij “het (verwachte) nepnieuws en propaganda dat Turken op burgers schieten reeds in werking is getreden”, melden Turkse nieuwsdiensten op basis van lokale bronnen. De overgebleven PYD/YPG-terroristen hebben zich vermomd in burgerkleding.

Het Turkse leger is het offensief gestart nadat de PYD/YPG Turkse stellingen heeft beschoten. (LEES meer)

Rusland

Het Russische ministerie van Defensie reageert zaterdag dat “de VS moderne wapens heeft afgeleverd aan gewapende groeperingen in Syrië en daarmee provocatieve stappen heeft ondernomen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AFRIN – IDLIB | Gepubliceerd: 20-01-2018

Jan 20, 2018
Loading posts...