<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 18, 2018

VS vraagt Turkije geen offensief te starten tegen terreurgroep in Afrin

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Turkije gevraagd geen offensief te starten tegen terreurgroep PYD/YPG in de Syrische regio Afrin. “Hou de nadruk op Daesh”, is het verzoek van de Amerikanen.

Dat liet de Amerikaanse woordvoerster Heather Nauert donderdag weten.

Het Amerikaanse verzoek komt bovenop de ‘onduidelijke uitingen’ van dat land over de oprichting van een grensleger bestaand uit PYD/YPG-terroristen. De VS gaf eerder aan dat ze een dergelijk leger, dat door Turkije is aangemerkt als een leger van terroristen, actief steunen. In een tweede Amerikaanse verklaring is gezegd dat de VS “begrip toont” voor de zorgen van Turkije vanwege terroristen in de regio.

Turkije laat weten dat het offensief nodig is voor zelfverdediging, omdat Turkije iedere dag wordt aangevallen vanuit Afrin, aldus de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu. Het land heeft veel militair materieel gestuurd naar de Turks-Syrische grens.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan had eerder, op maandag, ook een verzoek aan de VS: “Beter halen alle ‘bondgenoten’ van Turkije zelf hun vlaggen weg bij PYD/YPG-terreurkantoren, voordat wij dat (na de schoonmaak) zelf moeten overhandigen aan hen.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 18-01-2018

Jan 18, 2018
Loading posts...