<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 16, 2017

Turkije sluit luchtruim voor KRG

Turkije heeft zijn luchtruim gesloten voor vluchten van en naar regio’s die worden bestuurd door de Koerdische regionale regering (KRG) in Noord-Irak. Die beslissing is gevallen nadat de regionale Koerdische regering in Noord-Irak een illegale referendum in het leven heeft geroepen.

Het besluit is genomen na advies van de Turkse Nationale Veiligheidsraad, laat de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ maandag weten.

Voortaan ziet de Turkse regering Irak, en niet de regionale regering in Noord-Irak, als aanspreekpunt voor diverse zaken in de regio zoals de Turks-Iraakse grens, zegt Bozdağ.

Ook is benadrukt “dat het Turkse volk zich geen zorgen hoeft te maken voor wat er in Kirkuk gebeurt, omdat Turkije de situatie nauwlettend volgt”.

“Wat het Iraakse leger in Kirkuk heeft gedaan [inname], is zelfs een late actie geweest. Want daar was sprake van een aanval op de Iraakse territoriale integriteit en eenheid. Het behoud van de demografische structuur is essentieel. Dit is iets waar Turkije veel waarde aan hecht en daarop zijn buitenlands beleid heeft gericht”, aldus Bozdağ.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-10-2017

Oct 16, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...