<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 01, 2018

Turkije snelt als eerste land naar rampgebied Indonesië

Turkije is het eerste land ter wereld dat reageert op een verzoek van de Indonesische regering om humanitaire hulp en noodhulp te verlenen aan het door aardbevingen en tsunami getroffen eiland Sulawesi.

Dat meldt een nieuwsdienst op basis van lokale bronnen.

De Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan en de in Istanbul gevestigde Humanitarian Relief Foundation (IHH) hebben direct na de zware aardbeving en vloedgolf hulpteams gestuurd naar het rampgebied. Het aantal doden is gestegen tot 1.203, verklaarde het Indonesische agentschap voor rampenbeheer zondag.

Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers zal stijgen vanwege infrastructuur- en communicatieproblemen waardoor reddingsteams meerdere regio’s niet kunnen bereiken. Ongeveer 16.000 mensen zijn zonder voedsel, water of sanitaire voorzieningen, is gemeld. “Wat de overlevenden nu nodig hebben, zijn water, voedsel, kleding, sanitaire voorzieningen, tenten, medicijnen, artsen en beveiliging”, zegt een lokale nieuwsbureauchef.

Er worden ook ontsnapte gevangenen gemeld in de regio. “Maar liefst 1.425 gevangenen zijn uit de gevangenis gevlucht nadat ze hun detentiegebouwen in brand staken.”

De Indonesische president Joko Widodo bezocht Palu, een van de zwaarst getroffen steden, om de omvang van de ramp en de lopende hulpverlening te inspecteren. Widodo vroeg militaire en politiecommandanten om troepen in te zetten voor reddingsoperaties en de beveiliging.

Turkije liet afgelopen weekend weten klaar te staan voor maximaal mogelijke hulp aan Indonesië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – SULAWESI | Gepubliceerd: 01-10-2018

Oct 01, 2018
Loading posts...