<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 09, 2018

Turkije stoot alle Europese luchthavens van de troon

De drie grootste luchthavens van Turkije zijn in het eerste kwartaal van dit jaar de snelst groeiende luchthavens van Europa geworden.

Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Raad van Luchthavens ACI Europe.

De top drie grootste vliegvelden, die jaarlijks meer dan 25 miljoen passagiers verwelkomen, is geheel ingenomen door Turkse luchthavens. Zo staat de Atatürk Airport van Istanbul met een groei van 21,5 procent op de eerste plaats, gevolgd door stadsgenoot Sabiha Gökçen met 18,5 procent. Antalya sluit de top met een groei van 16,5 procent.

Luchthaven Lissabon is met 15,8 procent goed voor een vierde plaats. De Russische Sjeremetjevo (SVO) is vijfde geworden (11,9 procent).

In groep twee, luchthavens met een jaarlijks passagiersaantal van 10 tot 25 miljoen, staat ook een Turkse luchthaven aan de leiding: Esenboğa Airport van hoofdstad Ankara. Die verpulvert iedereen in zijn lijst met een groei van 41,3 procent.

Op plek twee en drie staan de Israëliërs en Hongaren met groeipercentages van 19,5 en 16,9 procent. De vijfde luchthaven van Turkije, Izmir’s Adnan Menderes, doet ook mee en is goed voor een vijfde plaats (15,1 procent).

Turkish Airlines

De algemeen directeur van Turkish Airlines, Bilal Ekşi, reageert trots en verklaart in een Twitterbericht dat Turkije ‘aan het vliegen’ is.

Top

Het is niet de eerste keer dat Turkse luchthavens de snelst groeiende in Europa zijn. De Turken krijgen die onderscheiding vaker waarbij ook Amsterdam Schiphol, Frankfurt en Londen flink zijn ingehaald. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – AA | Gepubliceerd: 09-05-2018

May 09, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...