<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Ak Ajans Nederland
Jan 07, 2017

Turkije stuurt 35 ton voedsel naar Afrikaanse kinderen

De Turkse humanitaire en ontwikkelingsorganisatie TIKA heeft 35 ton voedsel gestuurd naar het Zuid-Afrikaanse land Namibië.

De voedselhulp is bedoeld voor scholen in de regio Kuene en is voor Afrikaanse scholieren. De regio is het meest behoeftige gebied van Namibië en is moeilijk begaanbaar.

turkije-stuurt-35-ton-voedsel-naar-afrikaanse-kinderen-2

De Turkse ambassade in Windhoek heeft voor de verspreiding van de hulpgoederen gezorgd. De ceremonie is bijgewoond door de vicepremier van Namibië en minister Netumbo Nandi-Ndaitwah van Internationale Betrekkingen en Samenwerking.

Ndaitwah gaf in zijn toespraak aan dat de Turkse TIKA sneller en effectiever werkt dan soortgelijke organisaties in Namibië zelf.

Turkije

Turkije staat bekend om zijn effectieve en flinke hulp in Afrika. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet nog recent weten dat zijn land niet vanuit een koloniaal oogpunt kijkt naar Afrikaanse landen en daar aanwezig is als helpende hand, voor broederschap en samenwerking.

Afrikaanse landen, en met name Somalië, zijn erg bekend met de helpende hand van de Turken. (LEES meer)

Tot nu toe zijn ruim negen miljoen Afrikanen door Turkije geholpen aan schoon drinkwater. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-01-2017

Jan 07, 2017
 • Deli Balta

  Helal olsun! En büyük Turkiye Maaşallah!

 • Ibrahim

  MachAllah!!!

 • Ozturk

  Welk Europees land bekommerd zich nu helemaal om Namibië? Waar ligt Namibië eigenlijk.
  Dit toont nog maar eens aan dat Turkije niet alleen met zichzelf en haar eigen kleine omgeving nodig is. Voor het Turkije van het jaar 2023 is de wereld het speelveld. In die zin ontwikkeld Turkije zich in de voetsporen van China.
  De oude westerse suprematie is verleden tijd en een zinkend schip. De nieuwe wereldorde wordt gevormd door Aziatisch landen als China en Turkije.

  De Nederlanders zullen waarschijnlijk lachen om een actie als deze en hun schouders ophalen. Dat deden ze ook toen Turkije op het slechtste moment Somalië te hulp schoot. Maar let op, wanneer op enig moment in de toekomst Afrika en landen als Somalië, Namibië en Eritrea welvarende landen worden, dan vissen de Nederlanders en de EU achter het net als deze Afrikaanse landen preferntiële handelsverdragen afsluiten met Turkije en China, als dank voor de hulp in moeilijke tijden.

  In die zin zijn de westerse landen net als banken: ze zijn er alleen voor je in goede tijden. in slechte tijden zijn ze in geen velden of wegen te bekennen en sturen ze alleen fregatten met hun eigen schepen mee om lokale piraten uit de zee te schieten en hun eigen spulletjes te beschermen.

 • Ayhan

  Geachte mijnheer Ozturk
  Ik ben geheel met u eens over enkele jaren wordt Afrika booming niets voor niets investeert china enorme bedragen daar

 • Deli Balta

  Europese landen denken “ikke ikke de rest mag stikken”. Er valt geen goud en diamanten te halen daar zoals in het verleden, dus straks mogen ze ook niet in Afrika komen als het wel heel goed gaat daarzo. EU Hypocrieten

 • Henk

  http://daskapital.nl/2017/01/tolerante_tinder_tangas_maken.html Turkije als decadente kijk mij eens persoon.

  Maar serieus, Namibië is qua economie het 27e land van Afrika, dus een middenmoot. Het is een land wat economisch groeit en een mijnbouw sector heeft. Zoals het Ottomaanse rijk het midden oosten en de Balkan gekoloniseerd heeft hebben ze dit alleen in Noord Afrika gedaan. Maar om nu een van de betere en succesvolle landen te gaan helpen is wel een goedkope poging om een voet tussen de deur te krijgen in een land.

 • Deli Balta

  Het gaat om broederschap en samenwerking.

 • Henk

  Broederschap en Erdogan gaan niet samen. En als ik de reacties hier lees is Turkije het verstandige land wat een goede deal sluit, er soreekt weinig wederkerendheid uit.

 • Deli Balta

  Volgens miljoenen turken en niet-turken met name in afrikaanse landen en in het midden oosten vinden dat het broederschap van onze predident Erdogan een voorberld fuctie is voor de rest van de wereld!

  Kijk alleen maar naar Turkije 60 miljoen Turken staan achter onze president Erdogan vanwege onze eenheid van de islam. Dit is een voorbeeld van broederschap waar elke leider jaloers op is.

 • Hakan Orbay

  Ik denk alleen maar aan geld. Geld!!

 • Ozturk

  Geachte heer Deli Balta,

  Meneer henk is echt overtuigd van zijn eigen gelijk, dat niemand in de hele wereld onze president Erdogan mag. Dat is uiteraard slechts geredeneerd vanuit zijn eigen westerse visie. En we moeten niet vergeten dat hij gevoed wordt door westerse uiterst linkse media, die zo hun eigen gekleurde visie hebben op de wereld. Dat is dezelfde media die ook niet voorzag dat de Brexit zich zou voltrekken en dezelfde media die Clinton al als president op hun voorpagina’s hadden staan, gereed voor druk.

  Het betekent dus simpelweg dat deze mensen los staan van de wereld en in een eigen zeepbel leven. Zij denken dat de hele wereld president erdogan haat, omdat hun eigen media hen dat wijs maken. in die zin kunnen we het meneer henk eigenlijk nog niet eens kwalijk nemen dat hij denkt zoals hij denkt.
  Ondertussen is president Erdogan de meest gewaardeerde leider van de islamitische wereld geworden, en dan hebben we het over 1,5 miljard mensen
  Weet hij veel.

  Als wij het maar weten.

 • Deli Balta

  Dhr Ozturk,

  Precies. Klopt helemaal.

  Ik neem het henk ook niet kwalijk, hij weet niet beter, het is niet zijn schuld dat hij zo denkt, maar de schuld van de vuile westerse media. Ze blijven zo vaak herhalen met z’n allen in kranten, op tv, op internet, op scholen, overal dat onze president Erdogan slecht is. Ze voeren dit op met verschillende middellen en mensen zodat het in je hersens gaat zitten zoals reklame die je vaak hoort of ziet, blijft hangen en dat je geestelijk onbewust automatisch aanneemt “Erdogan is slecht”.

  Maar wij weten het beter met 1,5 miljard mensen op aarde. Dat hij ongetwijfeld de beste wereldleider is. Hij wordt niet voor niets gekozen als beste leider van de islamitische wereld.

 • Henk

  Eerst was het het dat de helft van het land op hem stemde nu al het hele land. Gaat Erdogan de volgende verkiezingen met 110% van de stemmen winnen? De EU is echt tot een samenwerking gekomen, ik zie Turkije met tanks in Syrië, soldaten in Irak, gern relaties met buurland Armenië. 10 jaar na de tweede wereldoorlog was Duitsland opgenomen in de West Europese gemeenschap door de EEG en de NAVO. Waarom kan het grote rijke Turkije Armenië geen hand uitsteken? Waarom altijd die haatvolle reactie naar westerse landen? Erdogan wil vrienden zijn met Wit-Rusland en Pakistan, als je het over goede vrienden hebt.

 • Ayhan

  Beste Henk
  Je begint Ammon trekjes te krijgen waar je geen antwoord op kan geven ontwijk je dat maar met een hele grote boog (zou je voortaan antw geven aub op reacties als ik je schrijf want je vraagt over dingen en als ik je antw schrijf prompt geef je niet thuis ( ik heb het over dat stuk van die CIA spion die verklaart dat DAESH is in het leven geroepen door CIA + dat beaamt Wesley Clark + Donald Trumpp zei dat met mede weten van Obama en Clinton)
  ik ben benieuwd wat jou reactie er op is

 • Omario

  Beste Henk,

  110% van de stemmen kan zou alleen in Egypte mogelijk zijn. Dictator Moebarak kreeg vreemd genoeg bijna altijd 100% van de stemmen en toevallig werd over deze dictator amper inkt, papier en beeldmateriaal besteed in Westerse media. Heel apart….

 • Deli Balta

  Het komt henk niet uit om de waarheid te accepteren.

 • Deli Balta

  Arabieren zien Erdogan als dé persoon van het jaar 2016. (Poll resultaat Al Jazeera) Hij kreeg 40% van alle stemmen, gevolgd door Omran Daqneesh met 34% en daarna Mohamed Zouari met 17% van de stemmen.

Loading posts...