<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2018

Turkije stuurt Ramadanhulp naar 11.000 Rohingya-moslims in Myanmar

De Turkse officiële hulpstichting Diyanet (TDV) heeft meer dan 11.000 voedselpakketten uitgedeeld aan moslims in Myanmar en Sri Lanka.

Rohingya-moslims ontvingen 6.200 voedselpakketten, die zijn uitgedeeld in Sittwe, de hoofdstad van deelstaat Rakhine. De grote voedselpakketten bevatten onder andere rijst, olie, suiker, zout en meel en kunnen drie maanden mee.

Daarnaast is aan 5.000 Rohingya-moslims door heel Rakhine iftarmaaltijden uitgedeeld door de Turken.

Sri Lanka

In Sri Lanka kregen nog eens 5.000 mensen een voedselpakket uit Turkije.

Volkerenmoord

Turkije blijft de Rohingya als geen ander land steunen (LEES meer), nadat zij met een volkerenmoord te maken kregen. Tussen 25 augustus en 24 september vorig jaar zijn 9.400 Rohingya vermoord (door radicale boeddhistische bendes en Myanmarese legertroepen), meldt Artsen zonder Grenzen.

71,7 procent daarvan, 6.700 moslims, zijn gestorven na bruut geweld. 730 van de doden zijn kinderen onder de vijf jaar, blijkt uit een recent rapport van Artsen zonder Grenzen.

De VN meldt “dat er sprake kan zijn van misdaden tegen de menselijkheid” en houdt het enkel bij woorden. De VN bevestigt dat er sprake is van massale moordpraktijken, verkrachtingen en verdwijningen, waaronder ook kinderen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-06-2018

Jun 01, 2018
Loading posts...