<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 14, 2018

Turkije toont nieuw uniek wapen in de lucht

De Turkse dronebouwer Baykar heeft zijn nieuw product getoond: de zwaarbewapende aanvalsdrone Akıncı. Die moet Turkije maximale luchtsuperioriteit geven in de strijd tegen terreur en aanslagen voorkomen. Het bedrijf opent geheel transparant haar deuren voor een interview.

Het nieuwe onbemande luchtvaartuig, ook wel vliegende vis genoemd, moet al in het eerste kwartaal van 2019 operationeel worden, laat Baykar-directeur Haluk Bayraktar weten. “We gaan onze dronetechnologie naar een nieuw en hoger niveau tillen. Turkije is nu een van de zes landen ter wereld die gewapende drones kan ontwikkelen.”

Baykar bouwde al de TB2, een kleinere gewapende drone, meer in de tactische klasse. “Die heeft nu 50.000 vlieguren gemaakt, kan tot een hoogte van 20.000 voet klimmen en 150 kilo meenemen. De Akıncı legt de lat veel hoger.”

De nieuwe aanwinst van het Turkse leger en legerpolitie kan non-stop 24 uur vliegen op een hoogte van 40.000 voet en kan een lading van 1.350 kilo meenemen. “Het neemt zelfs enkele taken van onze jachtvliegtuigen over. De Akıncı zal volgeladen worden met Turkse software en wapensystemen”, aldus Bayraktar.

Missies

Dankzij de Turkse drones is de recente buitenlandse militaire missie in Afrin, Olijftak, zeer succesvol verlopen. Daarbij zijn meer dan 4.500 terroristen uitgeschakeld en geen enkele burgerslachtoffer gevallen, is gemeld. (LEES meer)

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 14-06-2018

 

Jun 14, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...