<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2017

‘Turkije verdient respect en waardering’

De Hongaarse ambassadeur in Ankara, Gabor Kiss, heeft namens zijn land gezegd dat Turkije respect en waardering verdient voor de opvang van vluchtelingen terwijl er tal van dreigingen zijn voor de eigen veiligheid.

Dat zei Kiss tijdens een iftar in Ankara.

“De wereld heeft met moeilijke tijden te maken. Turkije ziet al lange tijd over de grenzen een vernietigende oorlog met veel onschuldige slachtoffers”, vertelde Kiss. “Turkije verdient respect en waardering voor de opvang van de mensen die hun huizen hebben moeten verlaten, ondanks dat Turkije is blootgesteld aan tal van bedreigingen voor de eigen veiligheid.”

De Hongaarse ambassadeur liet ook weten het verdriet van Turkije van de afgelopen tijd te delen. “Het Turkse volk lijdt onder brute terreuraanslagen en de couppoging tegen de constitutionele orde. Wij delen dat verdriet ook in verdriet. Wij eren alle slachtoffers met volle respect en veroordelen alle vormen van terrorisme”, aldus Kiss.

Hongarije

Turkije ontvangt vaker lovende woorden uit Hongarije. Zo wordt president Recep Tayyip Erdogan gesteund door Hongarije: “Anders zitten we straks allemaal in de problemen.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-06-2017

Jun 01, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...