<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 07, 2018

Turkije versterkt economie Palestina

Turkije hecht veel belang aan de economische ontwikkeling van Palestina, zei de Turkse minister van Handel Ruhsar Pekcan deze week.

“We ondersteunen de industriële zone die in Jenin zal worden gebouwd en we nodigen Turkse en Palestijnse ondernemers uit om te investeren in de Jenin Industrial Free Zone”, vertelde Pekcan aan verslaggevers na een bijeenkomst van de Economische Samenwerkingsraad Turkije-Palestina in de hoofdstad Ankara.

Ze zei dat de vergaderingen van de samenwerkingsraad de economische betrekkingen tussen de twee landen verbeteren. “Na vrede is de belangrijkste stap voor de regio om een ontwikkelde en sterke economische structuur te bieden voor onze dynamische jeugd.”

Ze merkte op dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan ook veel belang hecht aan de ontwikkeling van Palestina.

De Palestijnse minister van Nationale Economie, Abeer Odeh, benadrukte dat de bijeenkomst cruciaal was om de Palestijnse economie te versterken. “Turkse investeerders moeten naar Palestina komen om van de kansen te profiteren”, voegde ze eraan toe.

Palestina

Turkije heeft in drie jaar 543 steunprojecten, waaronder de bouw en schenking van ziekenhuizen en appartementencomplexen, voltooid in Palestina. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-09-2018

Sep 07, 2018
Loading posts...