<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 21, 2019

Turkije verzorgt door Griekse militairen zwaar mishandelde en gedumpte migranten

De Turkse grenspolitie heeft tijdens een routinecontrole dertig migranten aangehouden nabij de Turks-Griekse grens in Edirne. Enkele daarvan zijn gewond aangetroffen.

Na verder onderzoek en een ziekenhuisbezoek verklaarden de migranten dat ze zwaar zijn mishandeld door Griekse militairen. De Pakistaanse Soelayman Biyen laat in een reactie weten dat ze bij binnenkomst in Griekenland waren meegenomen door de Griekse politie.

“Kort daarna zijn we twee dagen lang vastgehouden in een huis. We kregen geen voedsel of water. We werden naast een rivier gedumpt en geslagen door militairen. Eentje sloeg me met zijn geweer”, zegt Biyen. “Ik wil Turkije hierbij bedanken. Moge Allah hen zegenen. We zijn hier medisch behandeld en kregen voedsel.”

De Afghaanse Bilal Tahi meldt dat hij ook met een wapen is geslagen. “Op mijn hoofd. Ik was een dag buiten bewustzijn. Ik ben een dag ergens vastgehouden en bij een rivier gedumpt. Daar gaf ik me over aan Turkse militairen. Die brachten me snel naar het ziekenhuis. Godzijdank ben ik nu hier.”

De Grieken komen niet voor de eerste keer in opspraak over de behandeling van migranten. Eerder waren meldingen dat vluchtelingenboten werden lekgeprikt door Griekse schepen.

In een ander voorval lieten migranten weten dat “Griekse marineofficieren hen wilden vermoorden”. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – EDIRNE | Gepubliceerd: 21-11-2019

Nov 21, 2019
Loading posts...