<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2018

Turkije vestigt zich in Noord-Irak voor genadeslag tegen terreur

De Turkse Strijdkrachten hebben elf tijdelijke legerbases gevestigd in Noord-Irak. Daarvandaan jaagt het land op leiders van terreurgroep PKK, die zich in kampen op en rondom het Kandil-gebergte (Qandil) bevinden.

Dat liet de Turkse premier Binali Yıldırım weten.

“Het Syrische Afrin is dankzij operatie Olijftak schoongeveegd van terroristen. Hetzelfde doen we in de Kandil-regio.”

Deze week heeft het Turkse leger 118 terroristen uitgeschakeld, merendeel in Noord-Irak. De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zei dat er een groot aantal regionale PKK-leiders zijn uitgeschakeld. “Ze zaten in een vergadering.”

De Turkse missie is bekend bij Irak en ook buurland Iran. “PKK-terroristen vluchten naar buurland Iran, dat klaar staat samen te werken met Turkije en inlichtingen deelt. Maar Iran is van nature terughoudend om samen met Turkije een gezamenlijke antiterreurmissie te houden binnen eigen landsgrenzen”, vertelde Yıldırım. De PKK heet PJAK in Iran.

De Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu zei dat Turkije terreurberg Kandil gaat platgooien. “We gaan de PKK begraven in hun hol Kandil. Dat is onze plicht.” (LEES meer)

Makhmour

Turkse nieuwsdiensten zijn inmiddels afgereisd naar de regio en volgen het Turkse leger op de voet.

Een grote Turkse nieuwszender ging zaterdag tot het uiterste punt: het PKK-bolwerk Makhmourkamp. Daar bevindt zich een ex-VN-vluchtelingenkamp dat nu door PKK-terroristen en hun gezinnen wordt gebruikt, is gemeld.

NPO

In Nederland kopte NPO Radio 1 dat Turkije met een stille oorlog bezig is in Noord-Irak. ‘Koerden-deskundige’ Wladimir van Wilgenburg verbindt de militaire operatie aan de verkiezingen. (Beluister het fragment)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 23-06-2018

Jun 23, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...