<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 06, 2021

Turkije voert teststudies uit voor maanmissie

Turkije voert teststudies uit op een ruimtevaartuig dat naar de maan of de maanbaan wordt gestuurd, liet het Turkse Ruimteagentschap (TUA) maandag weten.

Ter gelegenheid van de World Space Week van dit jaar vertelde het hoofd van de afdeling Ruimtewetenschappen van de TUA, prof. İbrahim Küçük, in een online symposium dat het hoofddoel van TUA is om een ​​voertuig op de maan te laten landen.

Hij onderstreepte dat de maanmissie behoort tot de tien doelen van een tienjarige visie die de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aankondigde tijdens de aankondiging van het nationale ruimteprogramma op 9 februari. (LEES meer)

“We streven ernaar een Turkse astronaut naar het internationale ruimtestation te sturen”, benadrukte Küçük. “We werken momenteel aan het verbeteren van onze lanceercapaciteit. Er worden in dit opzicht zeer belangrijke doorbraken gemaakt.”

Küçük merkte op dat TUA deelneemt aan de civiele kant van ruimtestudies in plaats van aan de militaire kant en zei dat het zijn werk voortzet in het kader van de VN-besluiten met betrekking tot het vreedzaam gebruik van de ruimte.

Hij liet verder weten dat een nieuwe telescoop met een spiegeldiameter van vier meter wordt opgezet bij het Observatorium in Oost-Anatolië in de Turkse provincie Erzurum en dat het naar verwachting een van de grootste telescopen in Europa zal zijn.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-10-2021

Oct 06, 2021
Loading posts...