<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Ak Ajans Nederland
Nov 15, 2016

Turkije voltooit bouw door Israël verwoeste moskeeën in Gaza

De Turkse stichting Diyanet Vakfi (TDV) heeft ervoor gezorgd dat negen moskeeën weer zijn herbouwd in Gaza na verwoesting door Israël.

De moskeeën zijn herbouwd na aanvraag van Palestijnse moslims, die leven onder een Israëlische bezetting. Het is TDV ondanks de blokkade op bouwmaterialen gelukt de moskeeën binnen een jaar te voltooien.

De negen moskeeën Imam Bukhari, Imam Muslim, Imam Malik, Hasan Albenna, Sultan Abdulhamid, Sefa, Bedir, Hamza en Tawhid zijn tussen 2008 en 2014 verwoest na Israëlische luchtaanvallen en grondoffensieven. Daarbij kwamen ook Palestijnen om het leven.

De nieuwe moskeeën hebben samen een capaciteit voor 40.800 moslims.

Diyanet

De bouwplannen van de verwoeste moskeeën zijn vorig jaar in werking getreden door TDV. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-11-2016

Nov 15, 2016
 • Hakan Orbay

  Mgarba grafkop je Photo

 • Sobieski

  Netjes hoor! Hopelijk heeft Diyanet die Hamas jongens ervan kunnen overtuigen om die moskeeën niet wederom als raket-lanceerplekken en/of raket opslagplaatsen te gebruiken?

 • Omario

  Prachtig gebaar van de Turken en heel goed dat zij die moskeeën weer hebben herbouwd. Nu maar hopen dat deze niet plat gebombardeerd worden door het Israelisch staatsterreur. Kunnen die Turken niet naar Nederland komen om een paar moskeeën te bouwen waar enorme vraag naar is vanuit de moslims? Als zij binnen een jaar 9 moskeeën kunnen herbouwen met alle beperkingen, dan moet het hier in Nederland helemaal a piece of cake zijn. Er is in Nederland voldoende plek en voldoende vraag naar gebedshuizen dus ik zou zeggen maak hier werk van.

 • Sobieski

  Geen zorgen, ik heb me laten vertellen dat Diyanet, waarvan wordt gezegd dat het de spreekbuis en lange arm is van Erdogan, ook in Nederlan actief is. Weliswaar onder protest van het Nederlandse volksvertegenwoordiging, maar, in de beste Turkse tradities, dat laat ze kennelijk koud.

Loading posts...