<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 18, 2023

Turkije voorziet slachtoffers overstromingen Sinop van nieuwe huizen

In de noordelijke Turkse provincie Sinop zijn slachtoffers van overstromingen voorzien van nieuwe huizen. Zij raakten in augustus 2021 hun woningen kwijt door de natuurramp in het district Ayancık.

Het gaat om 79 nieuwe woningen die in anderhalf jaar tijd zijn gebouwd door staatsbouwbedrijf TOKI. De sleutels werden donderdag in bijzijn van de Turkse minister Murat Kurum (Verstedelijking) overhandigd aan de slachtoffers.

Parlementariër Nazım Mavış van de provincie en Ak Partij liet weten dat er meerdere herstelprojecten in de regio lopen en naast nieuwe huizen en winkelruimtes ook nieuwe bruggen en wegen zijn aangelegd. TOKI-huizen worden aardbevingsbestendig en van een verstevigd betontype gebouwd welk bestemd is voor wolkenkrabbers.

De Turkse regering krijgt veel steun van natuurrampslachtoffers, net zoals uit acht van de elf zwaar getroffen provincies door de recente hevige aardbevingen, omdat het altijd de beloftes van nieuwe huizen na rampen snel waarmaakt.

Rize

Vorige maand werden in Rize slachtoffers van overstromingen, aardverschuivingen en bosbranden voorzien van nieuwe appartementen. (LEES meer + FOTO’S)

TOKI

TOKI bouwt ook minstens 650.000 nieuwe woningen in het zuiden van Turkije, dat begin februari is getroffen door de ramp van de eeuw in vorm van twee ongekende aardbevingen. De nieuwe huizen moeten in ongeveer een jaar worden opgeleverd aan alle slachtoffers (LEES meer + FOTO’S). Dat is eerder ook waargemaakt na aardbevingen en natuurrampen in provincies zoals Izmir, Malatya en Elazığ. (LEES meer + FOTO’S)

Vorige maand zijn in Gaziantep ook de eerste dorpshuizen opgeleverd aan slachtoffers op het platteland. Die werden slechts in 44 dagen gebouwd. (LEES meer + FOTO’S)

Het staatsbouwbedrijf heeft sinds de regeerperiode van Erdoğan tot nu toe door heel Turkije in totaal 1,2 miljoen nieuwe woningen gebouwd. De eerder gebouwde 134.000 TOKI-woningen in het gigantische rampgebied hebben geen schade opgelopen, noch zijn ze ingestort. 96 procent van de duizenden ingestorte gebouwen in elf provincies waren voor 1999 gebouwd.

Istanbul

In megastad Istanbul is recent het grote nieuws bekendgemaakt dat de Turkse regering de helft van de kosten op zich neemt van nieuwe woningen voor burgers die in slechte of zelfgebouwde en zwakke huizen wonen. Daar gaat het om zo’n 1,5 miljoen nieuwe woningen die gebouwd moeten worden. In meerdere wijken zijn de eerste zogeheten vernieuwingsprojecten, ondanks veel tegenwerking van oppositiepartij CHP, al voltooid (LEES meer + FOTO’S). De CHP heeft voor electorale belangen ook stadsvernieuwingsprojecten in het aardbevingsgebied tegengewerkt en dit destijds zelfs tijdens regionale verkiezingscampagnes zelf benadrukt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-05-2023

May 18, 2023
Loading posts...