<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 15, 2019

Turkije vraagt niemand toestemming

Turkije zal niemand om toestemming vragen om terrorisme te bestrijden, liet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dinsdag weten.

“We behouden ons het recht voor om ons tegen terroristen te richten die ons land bedreigen vanuit Syrische gebieden, schreef Erdoğan in een artikel bestemd voor de Russische krant Kommersant.

In het artikel over samenwerking tussen Turkije en Rusland in Syrië benadrukte hij dat Turkije geen problemen heeft met Syrische Koerden en geen andere groepen die binnen de grenzen van het buurland wonen.

“[De VS] zal Turkije economisch verwoesten als ze Koerden treffen”, twitterde Trump zondag, waarbij “Koerden” werden geassocieerd met de door de VS gesteunde terreurgroep YPG, een ‘verwarring’ die Turkije herhaaldelijk heeft bekritiseerd. Een dag na zijn tweet nam Trump flink wat gas terug en benadrukte dat er veel economisch potentieel is tussen Turkije en zijn land.

“Ongeoorloofde aantijgingen uit de VS weerspiegelen niet de realiteit, maar het standpunt van bepaalde belangengroepen,” voegde Erdoğan eraan toe.

“De crisis in Syrië kan alleen worden opgelost door landen die baat zullen hebben bij het helen van Syrische wonden en zullen lijden aan de verdieping ervan”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-01-2019

Jan 15, 2019
Loading posts...