<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 20, 2020

Turkije weerspreekt Franse leugen

De aantijging dat de Turkse marine een Frans schip heeft lastiggevallen tijdens een NAVO-missie, berust niet op de waarheid.

Dat verklaarde de Turkse defensieminister Hulusi Akar zaterdag.

“Wanneer we alle informatie, documenten en opnames van ons schip en hoofdkantoor bekijken, kan men zien dat de claim in kwestie pertinent onwaar is”, reageerde Akar.

De Turkse minister liet weten dat “de Turkse zeestrijdkrachten zelfs op verzoek van Frankrijk brandstof aan het schip hebben geleverd”.

Om te bewijzen dat Turkije gelijk heeft, zullen alle beschikbare data en bewijzen worden gedeeld met bondgenoten en civiele en militaire autoriteiten op het NAVO-hoofdkwartier, benadrukte Akar.

“We verwachten dat sommige van onze bondgenoten handelen in de geest van solidariteit van de alliantie binnen het kader van bestaande procedures en principes, in plaats van een kunstmatige agenda te creëren om hun politieke doelen te dienen”, verklaarde Akar.

“We geven altijd de voorkeur aan dialoog en coördinatie. Turkije heeft gehandeld en zal handelen volgens zijn plichten en verantwoordelijkheden binnen de NAVO-alliantie.”

Libië

Het is de tweede keer deze week dat Turkije zich genoodzaakt voelt uit te halen naar Frankrijk. Dinsdag was dat om Libië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-06-2020

Jun 20, 2020
Loading posts...