<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 05, 2018

Turkije wil ziekenhuizen in Duitsland overnemen

Het Turkse ministerie van Volksgezondheid wil drie privéziekenhuizen in Duitsland overnemen. De onderhandelingen voor de koop zijn in volle gang, is gemeld.

Dat verklaart de voorzitter van een Turks-Duitse gezondheidsvereniging.

Het Turkse ministerie is sinds twee jaar van plan Duitse ziekenhuiscomplexen over te nemen die te koop staan. Recent besloot een Duitse ziekenhuisketen drie ziekenhuizen in de koop te zetten.

“Mocht de verkoop van de drie ziekenhuizen niet doorgaan, kijkt Turkije gewoon verder. Dit is een langdurig proces. Turkije heeft overal de nodige aanmeldingen verricht”, laat voorzitter Yaşar Bilgin weten.

Het Turkse ministerie overweegt om met name ziekenhuizen in regio’s waar veel Turkse Duitsers leven te kopen. Zo wil men Turken woonachtig in Duitsland beter van dienst zijn. Recent kreeg een Duitse Turk te horen dat hij moest “vertrekken naar Turkije en Erdoğan hem moest verzorgen”. (LEES meer)

Als de Duitsers de ziekenhuizen aan de Turken verkopen, zal het medische personeel grotendeels uit Turkse artsen bestaan. “Maar het blijft een Duits ziekenhuis, natuurlijk ook voor Duitsers. De Duitsers noemen dit soort ziekenhuizen allochtoonvriendelijke hospitalen. Zo kan men Turks-Duitse patiënten die de taal niet beheersen beter van dienst zijn.”

Twee jaar geleden spande Turkije zich in om een ziekenhuis nabij Frankfurt te kopen. De verkoper trok zich op het laatste moment terug.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – FRANKFURT | Gepubliceerd: 05-05-2018

May 05, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...