<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 11, 2019

Turkish Airlines klaar voor mega-verhuizing naar grootste luchthaven

Turkish Airlines maakt zich op voor de grote verhuizing naar de grootste luchthaven ter wereld. Het immense verhuisproces wordt in de eerste week van april voltooid.

Vanaf 6 april Turkse tijd (april 5, 23:00GMT) beëindigt Turkish Airlines in de nacht alle vluchten van en naar Atatürk Airport. Op die dag neemt Istanbul Airport die taak in de middag over en zullen alle routinevluchten via het nieuwe megavliegveld plaatsvinden.

De grote verhuizing is volgens luchtvaartexpert en voormalig CEO van Turkish Airlines Temel Kotil de grootste prestatie ooit in die branche. “Turkish Airlines streeft naar 503 vliegtuigen in 2030. Deze brengen we allemaal bijeen op het nieuwe megavliegveld van Istanbul. Dit zal de grootste operatie ter wereld worden. Zo kunnen onze passagiers vliegen op welk tijdstip ze willen en hebben we zo een groot voordeel ten opzichte van onze concurrenten”, legde Kotil eerder uit.

De nieuwe luchthaven van Istanbul, met een capaciteit van jaarlijks 150 miljoen passagiers en zes start- en landingsbanen, wordt gezien als de nieuwe hub van de wereld (FOTO’S). Meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen zullen vanaf Istanbul Airport naar meer dan 300 bestemmingen ter wereld vliegen.

Dankzij het nieuwe megavliegveld kan Turkish Airlines verder groeien tot de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, aldus bestuursvoorzitter İlker Aycı. (LEES meer)

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft meer dan 200 toestellen, waaronder de Boeing 787-9 en Airbus A350, in bestelling staan. De huidige vloot bestaat uit meer dan 330 vliegtuigen. Turkish Airlines vliegt naar de meeste bestemmingen ter wereld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 11-03-2019

Mar 11, 2019
Loading posts...