<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2020

Turkish Airlines op nummer 1: meeste vluchten in Europa

Turkish Airlines heeft vorige week de meeste vluchten in Europa uitgevoerd. Dat kon weer nadat binnenlandse en internationale passagiersvluchten, die vanwege de coronapandemie maandenlang waren opgeschort, succesvol zijn hervat.

Op 17 juni voerde Turkish Airlines bijna 400 vluchten uit in het Eurocontrol-gebied. Eurocontrol is een pan-Europese civiel-militaire organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van de Europese luchtvaart. Zij bevestigden dat Turkish Airlines in de eerste week van juni 359 vluchten uitvoerde vanuit thuisbasis Istanbul Airport.

Op 14 juni stegen drie vliegtuigen gelijktijdig op dankzij de opening van de derde set en vijfde onafhankelijke landingsbaan van Istanbul Airport, een gedenkwaardig moment voor de toekomst van de Turkse luchtvaart. (LEES meer)

CEO Ilker Ayci verklaarde: “We zijn ervan overtuigd dat zodra de wereld deze crisis heeft overwonnen, het luchtverkeer sterker dan ooit zal terugkomen. Turkish Airlines is dan ook enthousiast om u weer aan boord te verwelkomen met onze kenmerkende gastvrijheid terwijl we continenten, mensen en culturen verbinden. We hebben de contactpunten voor onze reizigers volledig aangepast aan de normen van het nieuwe normaal.”

Richtlijnen voor veilig reizen

Met het hervatten van de diensten heeft Turkish Airlines ook nieuwe ‘richtlijnen voor veilig reizen en twee nieuwe in-flight services aangekondigd om de gezondheid van zijn gasten te beschermen. De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije distribueert hygiënekits voor reizigers met daarin een gezichtsmasker, desinfecterend middel en hygiënische doekjes. Er zijn zogeheten hygiëne-experts aangesteld onder het cabinepersoneel om ervoor te zorgen dat alle hygiëne en sociale afstand maatregelen worden gewaarborgd.

De vliegtuigen van Turkish Airlines worden voor elke vlucht grondig gedesinfecteerd. De hygiëne in de cabine is verzekerd omdat alle contactpunten in het vliegtuig uitgebreid worden gereinigd met chemicaliën die veilig zijn voor de menselijke gezondheid en met methodes waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze effectief zijn, verklaart de grote vliegmaatschappij. Daarbij worden ook speciale apparatuur en chemicaliën gebruikt voor verschillende oppervlakken zoals stoelen, ramen, schermen en toiletten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 23-06-2020

Jun 23, 2020
Loading posts...