<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 07, 2017

Turkish Airlines viert ontvangst nieuw type vliegtuig

De vrachtdivisie van Turkish Airlines heeft donderdag een nieuw type vliegtuig in ontvangst genomen. Dat werd tijdens een officiële ceremonie gevierd op luchthaven Atatürk van Istanbul.

Het nieuwe type toestel, de Boeing 777 Freighter, is het eerste voor Turkije en wordt in de industrie benoemd als een zeer prestigieus (vracht)vliegtuig.

“Ik kreeg kippenvel toen ik hem vandaag zag landen”, reageert CEO van Turkish Airlines İlker Aycı. “Zijn eerste vlucht staat gepland naar Dubai.”

De Turkse bestuursvoorzitter laat weten dat Turkish Cargo in het begin van dit jaar naar 55 bestemmingen vloog. “In november is dat 72 geworden. Volgend jaar wordt ons vrachtnetwerk uitgebreid naar 82 bestemmingen.”

Aycı gaf ook recente cijfers over de vrachtdivisie van de Turkse nationale luchtvaartmaatschappij. “Dit jaar zagen we een groei van 29 procent. Het aantal vervoerde vracht heeft dit jaar een miljoen ton bereikt. Dit is niet genoeg. Turkish Airlines groeit mee met de groei van Turkije.”

De nieuwe grote aanwinst van Turkish Cargo heeft de grootste vliegtuigmotoren ter wereld onder zijn vleugels hangen.

Turkish Cargo kreeg recent ook de onderscheiding ‘beste vrachtmaatschappij van Azië en het Midden-Oosten’, met name dankzij zijn enorme groei. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 07-12-2017

Dec 07, 2017
Loading posts...