<< Terug naar home | Nieuws (Engels)

Posted by Ak Ajans Nederland
Feb 01, 2017

Turks Huis schrijft boze brief aan Rutte: pijnlijk en teleurgesteld

De brief van premier Mark Rutte in een krant waarin na de omstreden ‘pleur op’ opnieuw de nadruk is gelegd dat men beter kan weggaan uit het land is ook opgemerkt door Vereniging Turks Huis.

Voorzitter Veyis Güngör is niet blij met de tweede oproep tot vertrek van de minister-president, blijkt uit zijn brandbrief gericht aan het adres van Rutte. “Uw oproep aan alle Nederlanders maakt ons kwetsbaar. De uitspraak: “Doe normaal of ga weg” raakt ons pijnlijk, daarmee niet gezegd hebbende dat wij ons ‘abnormaal’ zouden gedragen, schrijft Güngör in zijn volgende brief:

Geachte heer Rutte,

Begin deze week hebben wij uw brief “aan alle Nederlanders” in de krant met grote verbazing gelezen. Net als vele Nederlanders schrokken wij van uw woorden. De woorden “Als je ons land zo fundamenteel afwijst, heb ik liever dat je weggaat. Doe normaal of ga weg” zijn naar ons idee zeer gevaarlijk voor onze maatschappij, nog afgezien van wat onder “normaal doen” wordt verstaan. Uw woorden impliceren dat je je als Nederlander met een migratieachtergrond niet meer mag uitspreken over problemen die in onze samenleving spelen, want je kunt, in uw woorden, “gewone Nederlanders niet uitmaken voor racisten”.

Eerlijk gezegd vinden wij dit niet passen bij een minister-president die vaak over eigen verantwoordelijkheid praat. U heeft nota bene onze maatschappij tot participatiesamenleving verheven en nu vraagt u ons aan de zijlijn te blijven. Participeren betekent naar ons idee niet alleen maar omzien naar elkaar, maar ook meedoen als volwaardige burger. Nu zegt u ons niet te mengen in discussies die van belang zijn voor onze samenleving en worden wij, als nieuwe Nederlanders, weggezet als onaangepast als we dat wel doen. Wij lezen uw woorden als: “doe wat wij zeggen, klaag niet, anders heb je hier niets te zoeken.” Dat doet geen recht aan de heterogeniteit van de Nederlandse samenleving.

Wij, als Vereniging Turks Huis, zijn inmiddels een kwart eeuw bezig om een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving. Concreet zijn we bezig met het helpen integreren van Turkse Nederlanders in een maatschappij die ook de hunne is geworden, of u dat nu leuk vindt of niet. Wij zijn in 1992 begonnen in Amsterdam als een stadsdeelorganisatie, maar wij zijn inmiddels uitgegroeid tot een internationale instelling. Om een voorbeeld te geven: de afgelopen decennia hebben wij ruim 1300 activiteiten en projecten uitgevoerd en 111 boeken uitgegeven. Van tijd tot tijd hebben wij moeilijke tijden meegemaakt. Onze projecten werden vaak afgewezen door lokale en nationale overheden. Wij werden zwart gemaakt en beschuldigd met valse berichten in de kranten. Maar wij hebben nooit opgegeven en hebben ons alleen geconcentreerd op ons doel: bijdragen aan een positieve ontwikkeling van de Nederlandse samenleving. Onze rolmodellen zijn o.a. Mevlana Rumi, Yunus Emre en Ahmed Yasawi. Dit waren Turkse mystici en rondreizende geleerden die veel invloed hebben gehad op het tot stand komen en de ontwikkeling van de innerlijke beleving van de İslam.

Wij, als een kwart eeuw maatschappelijk actieve organisatie, maken ons ook zorgen over recente ontwikkelingen in Nederland. Uw oproep aan alle Nederlanders maakt ons kwetsbaar. De uitspraak: “Doe normaal of ga weg” raakt ons pijnlijk, daarmee niet gezegd hebbende dat wij ons “abnormaal” zouden gedragen. Het lijkt alsof Nederlanders met een migratieachtergrond geen bijdrage hebben geleverd aan dit mooie land. Wij zijn zeer teleurgesteld in ons premier en hopen dat uw uitspraken niet zullen leiden tot meer verdeeldheid, polarisatie of ophitsing, al weten we wel beter.

Terug naar onze rolmodellen. Wij zijn van mening dat de eerder genoemde rolmodellen inspiratie en oplossing zouden kunnen bieden voor de huidige crisis in Nederland en de rest van Europa. Voor moslimjongeren en voor niet-moslimjongeren. Enkele uitspraken die de kern van de leer waar wij het hier over hebben, zijn: “de ander belangrijker achten dan jezelf”, “het breken van het hart van één mens, heeft tot gevolg dat de harten van alle mensen worden gebroken”, “hoe mooi is de beweging van sneeuwvlokken die ons laat zien dat het mogelijk is vooruit te komen zonder elkaar te beschadigen”.

Eenheid betekent investeren in elkaar. Op het gebied van taal, cultuur, religie en zelfs etniciteit moet vermenging plaatsvinden. Oprechte en objectieve interesse in de cultuur van de ander (over en weer) zal volgens ons leiden tot meer begrip, eenheid en harmonie. Het zou een minister-president sieren als hij die eenheid zou uitdragen zodat alle Nederlanders zich welkom voelen in Nederland. Degenen die zich misdragen, of ze nu moslim zijn of niet, voelen zich in een maatschappij die wij voor ogen hebben, niet thuis en zullen zich uiteindelijk moeten aanpassen. Door uw woorden voelt geen enkele Nederlandse moslim zich thuis in Nederland en dat is kwalijk.

Wij nodigen u uit na te denken over de geleefde realiteit van diversiteit van culturen en religies en niet vanuit een visie die vooral het “managen” van diversiteit als mislukt beschouwt. Die is namelijk niet mislukt of gelukt, die ‘is’ alleen maar. Deze werkelijkheid als uitgangspunt nemen in uitspraken, zal naar ons idee leiden naar eenheid en harmonie in onze samenleving en dat kunnen we allen broodnodig gebruiken. Zich blijven verzetten tegen groepen mensen, die overigens niet homogeen zijn, zal leiden tot debatten zoals in de Balie waar men discussieert over het verminderen van het aantal van een bepaalde groep. U hoeft niet ver terug naar het verleden om te concluderen dat dit een gevaarlijke weg is waarvan we ooit eensgezind hebben geroepen: “Dat nooit weer!”

In de bijlage sturen wij u een boek over de ideeën van Ahmed Yesevi. Hopelijk leest u het boek en laat zich inspireren zodat u samenbindende uitspraken doet, als minister-president, als fractievoorzitter van de VVD, of gewoon als een ‘normale’ Nederlander.

Met vriendelijke en verenigende groet,

Veyis Güngör – Vereniging Turks Huis

Turkije

Het is niet de eerste keer dat Rutte zich uitspreekt over welk type burgers mogen blijven in Nederland. Zo mogen volgens Rutte Turkse Nederlanders die journalisten ‘pesten’ tijdens demonstraties ‘oprotten’ uit het land, zonder te kijken wat verslaggevers doen waardoor men boos wordt. De actie van Rutte was toen ook opgemerkt door Turkije, dat met een reactie kwam: “De woorden van Rutte met risico op misbruik passen niet bij een premier.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 01-02-2017

Feb 01, 2017
 • Jan Wiessen

  Als meneer Veyis Güngör even de moeite neemt om diverse commentaren, en waar de heer ozturk met kop en schouders bovenuit steekt, te lezen op bijvoorbeeld dit forum, kan hij zich misschien wat beter inleven in dit soort uitspraken.
  De afzet en zieke commentaren van dit heerschap dragen er zeker toe bij dat een groot gedeelte van de bevolking er zo over gaat denken.
  Dus zorg eerst eens voordat je je eigen groep onder controle hebt voordat er dit soort zinloze brieven de wereld instuurd.

 • Mr Efendim

  Wie neemt die kneus nog serieus..
  De witte clown zegt en beveelt de kneus buigt en voert het uit..
  Dat zegt genoeg over de Nederlandse politiek..
  Ga gaten dichten daar zijn jullie goed in..

 • Jan Wiessen

  Ga onschuldige mensen verlinken en oppakken, daar zijn jullie goed in.

 • Ibrahim

  Hallo kneus,

  Was profeet Jezus ook onschuldig?

 • Mr Efendim

  Heer Wiessen u heeft met Turken te maken hier op dit forum,wat moeten ze toch met u hier op dit forum,alles wat u hier opbiecht kan tegen u gebruikt worden..!!

 • Deli Balta

  Janekke,

  Rotte kop mag zelf oppleuren, nederland is niet van hem.

 • Deli Balta

  Jullie zijn goed met terroristen steunen en beschermen en een president uitmaken voor dictator. Minder minder racisten op 15 maart!!

 • Ibrahim

  Je weet dat Joden willen wereld veroveraar, maar te zwaar voor Joden. Moslims hebben goed verdedigen tegen zionisten en racisten. Je weet dat speech van Adolf Hitler was groot gelijk. Hij zei dat Joden willen alle plek gaan bezet en macht aan geld. Ze wilden geen belastingen betalen. Ze willen alleen verdienen van ons (bijvoorbeeld rente, winstmakend van beleggingen en belastingen). Daarom Adolf wilde alle joden opruimen en ze horen hier niet. Als eerlijk belastingen betalen dan mag hier blijven. Nederland is bijna afhankelijk van Joodse systemen. Nederland wilt meer geld verdienen zoals belastingparadijs, Veel mensen moet meer belastingen betalen. Wij zijn blind geworden. Joden zijn veel slimmer dan Hollanders en zijn vergelijk als Kameleons. Want tussen Nederlands en Joden zijn geen verschil en bijna allemaal hetzelfde. Het geldt ook andere wereld.
  Veder weet ik dat hier komen vaak slechte mensen zoals Jan Wiessen, Henk en nog meer zionisten en racisten. Ik houd vol en kan tegen grove taal. Want ze zijn inderdaad ziek en egoïsten. Ik hoop dat wij kunnen goed samen respect hebben.

 • Ibrahim
 • Ibrahim
 • Deli Balta

  Beste Ibrahim,

  Maak je geen zorgen, Nederland is niet van hun. Wij blijven in onze Nederland.

 • Ibrahim

  Ja, inderdaad! Ik wil geld van onze Nederland….

 • Deli Balta

  Ik wil ook geld

 • Jan Wiessen

  Kijk goed ervaar de werkelijkheid.
  Nederland is het zat, dat gejank van u !

  https://uploads.disquscdn.com/images/608d916fceab57458bd16f83d23d6d75e354a4f8cad0e441f6b692a2ea21177f.jpg

 • Jan Wiessen

  Ja en wat wil je daar mee zeggen, ook al van die erdogan trekjes ?

 • Jan Wiessen

  Ik wil u hiermee hartelijk danken voor het indirect verzamelen van zetels door deze jankverhalen.
  Bedankt !

 • John Cas

  wow,lang geleden dat ik zo’n openlijk kortzichtige,fascistische en anti-semitische tekst heb gelezen. Vanonder welke steen ben jij vandaan gekropen? Jode hebben hun sterke en zwakke kanten,dat weten Nederlanders echt wel. Maar het totale gebrek aan zelfreflectie dat U hier etaleert,is ronduit schandalig Het laat mij duidelijk zien dat u het totale begrip “respect” niet begrijpt zoals wij dat doen. Verder lees ik dat U hier respect eist voor dingen die U doet,die gewone mensen gewoon doen omdat het zo hoort,zoals werken en belasting betalen. Ik raad u aan,misschien een paar jaartjes terug naar school te gaan? En nee,niet de koranschool. Zoek de geschiedenis eens na,en zie wat de moslimwereld totnogtoe heeft gepresteerd op technologisch en maatschappelijk vlak? Noem mij 1 moslim-land waar de meerderheid gelukkig is,en ik geef U er 10 waar dat niet zo is. En ten laatste,leer wat beter Nederlands. Zelfs Google translate levert beter Nederlands op dan het uwe.

 • Jan Wiessen

  Hakan ? Terug van weg geweest ? Over aliassen gesproken !

 • Jan Wiessen

  Over racisten gesproken, het geeft Hitler zomaar gelijk !
  We gooien alles maar even voor het gemak op één hoop.
  Ga zo door, vroeg of laat verspreek je jezelf toch wel.

 • Jan Wiessen

  Jullie eigen partij van Denk kan het zelf niet verzinnen en aapt daarom wilders maar even na. https://uploads.disquscdn.com/images/69e7da034834ca9fafcff536be4b94d5fbc101883837a2da68806c7b76abf0ec.jpg

 • Ibrahim

  Ik ben genoeg slim en hoef geen perfect Nederlands. Want ik had heel ernstige ziek geweest en ben gehandicapt geworden. Ik heb heel interesse in geschiedenis. Ik lees je bericht dat je hebt helemaal niet goed begrijpen. Want feiten is waarheid. Heb je ook boek mein kampf gelezen of te moeilijk voor jou. Niemand weet wie maakt oorlog en conflict. Ik heb aan Jan Wiessen gevraagd maar ik krijg nog antwoord van hem. Kun je ook raden? Dan moet je ook serieus en leugen! Ik vind het alleen jammer dat mijn Nederlands is niet duidelijk. Ik vind wel dat je moet ook leren met geschiedenis. Niet te maken met godsdienst maar rechtvaardig van mensheid. Je weet helemaal niet wie heeft belasting uitvinden. Ik wel. Bedankt voor je reactie. Ik wens je heel goede avond.

 • Ibrahim

  Haha geen jankverhalen maar dat is feiten.

 • Ibrahim

  Nee, ik ben Ibrahim. Ik doe niet valse alias als jij gebruikt. Ik blijf mijn echt naam. Waarom je wel valse aliassen gebruiken? Ik weet je vind het leuk met misbruiken maken. Kneus met duizenden namen.

 • Ibrahim

  Je gebruikt ook na aap. hahahagnagna

 • Jan Wiessen

  Ik wil u hiermee hartelijk danken voor het weer indirect verzamelen van zetels door deze jank oneliners.
  Bedankt !

 • Omario

  Beste John Cas,
  Ik zal u een paar zaken opnoemen:
  De opvang van vele vluchtelingen in Turkije, Libanon, Jordanië. Daar waar het zogenaamde beschaafde Westen ze niet wil hebben (maar uiteraard wel wil profiteren van landen in het Midden Oosten).
  U zegt dat Ibrahim de geschiedenis in moet duiken en moet nagaan wat de moslimwereld heeft gepresteerd op technologisch en maatschappelijk vlak. Ik zou tegen u willen zeggen, duik eens een paar jaar de schoolbanken in en laat u eens informeren.
  En als het lang geleden is dat u fascistische tektsen heeft gelezen. Ik zou zeggen, lees de berichten van Jan Wiessen dan maar, de aanhanger van de racistische radicale ideoligie van het haatclubje PVV van veroordeelde crimineel Geert W.

 • Omario

  Beste Jan,
  U ben niet ingegaan op mijn reactie in een vorig nieuwsbericht. Wat vindt u eigenlijk van onderstaande praktijken? En u sympathiseert met zo’n haatclubje?
  Uw haatpartij de PVV wordt gefinancierd door de buitenlandse rechts extremistische fundamentalistische racistische David Horowitz die in 2 jaar tijd € 126.000 over heeft gemaakt aan de veroordeelde crimineel Geert W. Ik kan u vertellen dat dit geen cadeautje was van Horowitz. Voor wat hoort wat zal ik zeggen. Of de Joodse organisatie Children of Jewish Holocaust Survivors die aanspoort om geld te doneren aan de veroordeelde crimineel Geert W. en zijn racistische PVV clubje. Gevalletje hele lange arm zal ik maar zeggen.

  Dan hebben we nog de radicale joodse Gidi Markuszower die banden heeft met de Mossad en namens de haatpartij van veroordeelde crimineel Geert W. in de Tweede Kamer zit. De AIVD gaf ook aan in een rapport dat deze man een risico zou zijn voor de integriteit van Nederland. Deze man die zei, en ik citeer, “dat joden die het Goldstone-rapport (wat kritisch was jegens het leger van bezettingsstaat Israel tijdens de Gaza-aanval) verdedigen moeten worden gestraft met een religieuze ban”. Radicaal, eng en zeer gevaarlijk en zo’n man staat op de lijst van de PVV. En u support zo’n eng radicaal racistisch clubje?

  De veoordeelde crimineel Geert W. heeft een grote vlag van Israel in zijn kamer. Waarom was de PVV eigenlijk tegen financiering van partijen in de Tweede Kamer door buitenlandse partijen? Ik zeg u: het haatclubje van de PVV is de lange arm van Israel en u steunt dit fundamentalistisch haatclubje?

 • Mr Efendim

  Jou neem ik niet serieus, puur omdat jij niet weet waar je over rept, dan alleen zoals alle westerse media die leugens verkondigen over het welvarende land Turkije met onze genie strateeg Heer President Erdogan..
  Doe jij het nou maar met die twee kneuzen in Den Haag daar heb je handen aan vol…
  Wees oprecht naar jezelf en andere toe dat maakt jou meer mens dan dat je nu bent…!

 • Ibrahim

  Goed gezegd!

 • Deli Balta

  Wij zijn racisten zat zoals u!!

 • Jan Wiessen

  “”genie strateeg Heer President Erdogan..”” Allemachtig, een bloemetje erbij en het is compleet.

 • Mr Efendim

  Zeker een bloementje voor President Erdogan,.
  Het liefst tulpen uit Amsterdam is hij gek op..”

 • Jan Wiessen

  Wij zijn de jankerds hier met een dubbele agenda en die constant lopen te zwaaien met 430 zetels uit Ankara meer dan zat.
  Bereid u zich maar vast voor, het volk gaat kiezen en niet wat u denkt. De mensen zijn dit racistische afzeik geouwehoer meer dan zat.
  15 maart, de ommekeer, en denk dan meteen er even over na hoe dit zover heeft kunnen komen !
  Waarom zouden toch miljoenen Nederlanders ondertussen dit geouwehoer meer dan zat zijn.
  De PVV is niet meer alleen voor de boze blanke oudere man.
  Boze kaalkoppies, bange borderliners en onopgeleide oudere tokkies. Over de achterban van de PVV bestaan aannames en vooroordelen genoeg. Maar met peilingen die op dit moment wel tot 35 Tweede Kamerzetels voorspellen, kán Wilders’ aanhang niet bestaan uit een homogene groep ontevreden islamofoben zonder kansen op de arbeidsmarkt.
  De peilingen van Maurice de Hond tonen eenzelfde verschuiving: meer vrouwen en meer hogeropgeleiden lopen naar de PVV over. In zijn laatste peiling zou de partij nu zelfs 35 zetels halen. „Zijn doorbraak toont dat Wilders sterker wordt in de groep die hem al steunde, maar ook anderen aantrekt.
  Je verwacht van jongeren toch dat ze progressief zijn, open-minded en misschien zelfs idealistisch, maar die tijd is voorbij. De jeugd in Nederland stemt massaal op de PVV.
  Onderzoeksbureau Kantar vroeg Nederlanders tussen de 18 en 25 jaar naar hun stemvoorkeur. 21 procent van de jongeren zegt op de partij van Wilders te gaan stemmen. Op grote afstand gevolgd door GroenLinks, waar 7 procent van de stemmen heen gaat en de VVD, goed voor 6 procent. 29 procent van de respondenten is er nog niet uit en 11 procent zegt sowieso niet te gaan stemmen.
  Rara…hoe zou dit toch komen ?
  U heeft nog 6,5 week om daar over na te denken.

 • Jan Wiessen

  Hoe diep de banden zijn tussen de Turkse overheidsinstantie Diyanet en DENK bleek gisteren maar weer eens, toen partijkopstukken Selçuk Öztürk en Farid Azarkan kwamen spreken in een Diyanet-moskee in Amersfoort.
  Met man en macht probeert het partijtje DENK van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk ons te overtuigen van hun mening dat DENK geen islamitische partij is, of een Nederturkse partij, maar een partij voor álle Nederlanders. Wat dat betreft zou ik zeggen: put your money where your mouth is, maar dat is heel expliciet dus niet wat DENK doet. Integendeel: zij blijven religie en politiek vrolijk vermengen en traden gisteren weer op in een moskee in Amersfoort. Öztürk en Azarkan kwamen daar spreken over “Maatschappelijke betrokkenheid onder jongeren”
  Saillant detail was dat de moskee dus toebehoorde aan Diyanet, de Turkse overheidsorganisatie die alle Turkse moskeeën in Nederland runt. De vraag die zich opwerpt is hoe diep die banden tussen DENK en de Turkse overheid dus precies gaan. Want feit blijft dat een thema als maatschappelijke betrokkenheid van jongeren niet een onderwerp is dat per sé in een moskee besproken had hoeven worden. Andere partijen houden dat soort spreekbeurten ook gewoon in cafés, zaaltjes en buurtcentra. Waarom moet DENK dan per sé een moskee in?
  Het is dus nog maar weer eens aangetoond dat wie twijfelt over de scheiding van kerk (of moskee) en staat, zich niet moet wenden tot DENK.

  .

 • Deli Balta

  Ook al krijgt pvv 35 zetel en wordt jouw pedopartij de grootste. Niemand gaat een coalitieregering vormen met je pedopartij.

  Dit betekent dat er een nieuwe her verkiezing komt na de verkieizing van 15 maart. Dit gaat zowiezo gebeuren let op mijn woorden. Jammer he zoveel zetels voor niks…

 • Jan Wiessen

  Mag ik u ook weer bedanken voor uw geweldige taal gebruik vwb de omschrijvingen en de helderziendheid over nieuwe verkiezingen.
  Het volk gaat kiezen op een legitieme democratische manier.
  Weet u met 35 zetels hoeveel miljoen mensen daar achter staan?
  En die gaan we allemaal maar even negeren ? Wakker worden……dit is Nederland en geen Turkije!
  Het volk kiest en dit noemt men gewoon democratie.
  Nog bedankt voor weer wat ogen openen van weer enkele “tokkies”” die nu wel weten welk vakje ze rood moeten kleuren.
  En kom nou niet met een lulverhaal aan van 430 zetels uit Ankara, dat had onze valse oncoloog al gebracht.
  Bedankt !

 • Deli Balta

  Denk is logisch na als er geen regering gevormd kan worden met pvv, wat zegt de koningin dan nieuwe verkiezingen. Weg 35 zetels. Paar miljoen kiezers foetsieee bye bye …. wat niet gaat gaat niet nieuwe verkiezing komt onvermijdelijk.

 • Aydin Kara

  “Wij, als Vereniging Turks Huis, zijn inmiddels een kwart eeuw bezig om een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving”. Daar is dan bitter weinig van terecht gekomen als je de uitkeringsstatistieken en criminaliteitscijfers mag geloven. Daar staan de turken fier bovenaan.

 • Deli Balta

  nederlanders staan bovenaan met pedofilie.

 • Ozturk

  We weten dat uw Nederlands niet zo best is en dat u niet begrijpt dat dit geen na-apen is, maar een terechtwijzing. Door slechts 1 woordje toe te voegen ontstaat een groot verschil in betekenis.
  De slogan van de Haatpartij is haatzaaiend, verdelend en egoïstisch.
  De slogan van DENK is vriendelijk en verenigend.
  Weet u veel.
  Voor u klinkt de slogan van de Haatpartij als muziek in de oren.

 • Ozturk

  En witteboorden criminaliteit.

 • Ozturk

  Ik vind dat we vooraleerst de rechts-extremistische xenofobe groep waar u toe behoort onder controle moeten krijgen.

 • Ozturk

  De werkelijkheid is dat al die stemmen op de Haatpartij verloren stemmen zijn. Niemand gast met hen regeren omdat het bange onverantwoordelijke xenofobe weglopers zijn.
  Jammer voor u. Bespreek vast een goede psycholoog om uw nijd na 15 maart onder controle te houden en te kanaliseren of koop alvast een stevig stukje touw.

 • Ozturk

  Het kankergezwel waar u toe behoort moet uit de Nederlandse samenleving worden gesneden. Het leidt tot nazi-praktijken waar destijds de joodse bevolking slachtoffer van was en nu de moslimbevolking opnieuw slachtoffer van dreigt te worden. U en uw Haatpartij zijn een regelrechte bedreiging van onze samenleving en deze fascistische ondemocratische partij zou ongrondwettig moeten worden verklaard en moeten worden opgeheven, net als destijds de Centrum Partij.
  U als Jood zou beter moeten weten.

  Het sterke oTurkije zal trouwens nooit toestaan dat u uw snode plannetjes ten uitvoer brengt en u desnoods vermorzelen, die zekerheid hebben wij. U bent zwak. Als Turkije 1 keer blaast ligt u in de Noordzee.

 • Ozturk

  Wat nu meneer Sobiesiki? Kunt u niet tegen de waarheid? Wilde u zeggen dat uw grote blonde Haatsmurf ook maar in de schaduw kan staan van onze president Erdoğan?
  President Erdoğan is een man met een toekomstvisie die aan dingen bouwt. Haatsmurf daarentegen is uit op destructie.

 • Ozturk

  Geeft u nou eens gewoon antwoord op de vragen van meneer Omario.
  Uw leugenachtige riedeltje over DENK kennen we nu wel.

  Waarom moet DENK dan weer perse een moskee in? U bent nog nooit in een moskee geweest, en dus weet u niet dat iedere moskee ook over een sociale ruimte beschikt, vergelijkbaar met het ‘zaaltje’ waar andere partijen hun bijeenkomsten houden.
  Heeft u toch weer iets geleerd van deze NederTurk.

 • Ozturk

  Zetels staan inmiddels op 60 voor de Haatpartij.
  Reken je rijk.

 • Ozturk

  Zetels staan inmiddels op 61 voor de Haatpartij.
  Reken je rijk.

 • Ozturk

  Vanwaar eigenlijk deze denigrerende taal als jank oneliners? Zet dit uw standpunten kracht bij of haalt u zichzelf slechts omlaag (voor zover dat nog kan)?
  Als dit een voorteken is van hoe de Haatpartij debatten wil voeren, dan is het zeer begrijpelijk en terecht dat niemand met deze partij wil samenwerken. Het zou politieke zelfmoord zijn.

 • Ibrahim
 • Omario

  Beste Jan,

  U draait weer eens om de pot heen. Ga eens in op wat ik zeg. De bewezen feiten dat uw haatclubje onder leiding van veroordeelde crimineel Geert W. de lange arm van Israel en radicale fundamentalistische extremistische clubjes in Amerika. Daar zijn gewoon keiharde bewijzen voor, dus geen insinuaties, vage verdachtmakingen o.i.d. Uit niets blijk dat zij een islamitische partij zijn of de lange arm van Erdogan zijn en als zij dan toch iets doen wat wettelijk niet mag dan raad ik u hier aangifte van te doen. Of nee, wacht, de politie gaat u natuurlijk keihard uitlachen om uw xenofobe racistische verdachtmakingen die nergens op gestoeld zijn.

  Mocht u trouwens willen weten hoe die banden zijn dan raad ik u aan zich eens te laten informeren over dit soort zaken. Er zijn een aantal hoorzittingen geweest hierover tussen de Tweede Kamer en Turkse organisaties waarbij de Tweede Kamer even de les werd gelezen.

  Hier de bijdrage van de heer Tonca. De overige kunt u zelf vinden, u heeft immers toch voldoende tijd naast “uw werk bij de bank”

  https://youtu.be/cxGMsRsiWjs

  En als u daarna goed geinformeerd bent wil ik van u weten hoe u kijkt tegen het feit dat er in de tweede kamer bij het racistisch clubje PVV een veroordeelde crimineel, de radicale joodse Gidi Markuszower zit met een integriteitsprobleem.Of de vele gelden die het haatclubje van u de PVV uit het buitenland krijgt. Veoordeelde crimineel Geert W. die gesponsord wordt om in het buitenland haatpreken te houden. Wat vindt u hiervan? Waarom moet veroordeelde crimineel Geert W. die hier als gekozen volksvertegenwoordig moet dienen iedere keer naar het buitenland voor deze haatpreken? Is het wellicht zo dat dit een verplichting is? Hij wordt immers gefinancierd door buitenlandse haatclubjes (FEIT).

  Het is dus maar weer eens aangetoond dat er geen twijfels bestaan over het feit dat er een hele lange arm van Israel en haatclubjes in de VS waaronder die van haatpredikers Pamela Geller en David Horowitz bestaat (FEIT). De vraag die zich nu opwerpt is hoe diep die banden eigenlijk zijn? De vraag stellen is hem beantwoorden en ik kan u vertellen, die zijn héééééééééél diep. Wie gaat er anders € 126.000 euro overmaken naar de haatclub van veoordeelde crimineel Geert W. Schokkend dit en schokkend om te zien hoe slecht mensen geinformeerd zijn hierover.

  Waarom stemde het haatclubje PVV van veoordeelde crimineel Geert W. tegen de motie van de heer Selcuk Ozturk van DENK inzake op politieke financiering uit het buitenland van politieke partijen in Nederland?

  Waarom respecteert het haatclubje PVV van veoordeelde crimineel Geert W. de wet niet door bekend te maken van wie de anonieme gift in 2015 van € 9.000.

  U ziet, de feiten heeft u niet aan uw zijde. In tegensetlling tot uw leugens en vage verdachtmakingen kom ik met keiharde FEITEN. Ik snap best dat het voor u als aanhanger van de haatdragende ideologie van haatclub PVV van veoordeelde crimineel Geert W. moeilijk is om dit te geloven (PVV’ers houden namelijk erg van liegen) maar dit is toch de werkelijkheid.

  Ik ben erg benieuwd naar uw reactie en hoe u kijkt naar zulke schokkende ontwikkelingen die al langer gaande zijn bij uw haatclubje PVV onder leiding van veroordeelde crimineel Geert W.

 • John Cas

  Ja,ik heb delen van Mein Kampf gelezen,en vond het walgelijk. Ik bezit ook de officiele Engelse vertaling van de Koran(ja,ik spreek en lees Engels). Beide zijn ongeveer zo leesbaar als een telefoonboek. Oorlog is de ultieme uitvinding van de mens. Het zit in alle culturen en godsdiensten. Dieren kennen het hele concept echter niet. Die gaat het puur om overleven,niet om macht. MENSEN maken oorlog. Rechtvaardigheid is een utopie,een ideaal,een streven. Alle godsdiensten hebben zich totnogtoe schuldig gemaakt aan allerlei gruwelijkheden. Islam claimt echter anders te zijn,hoewel feiten deze mening niet onderschrijven. In Europa zijn wij er zo’n 100 jaar geleden achter gekomen dat de kerk aan de macht armoe en ellende betekent. Moslims moeten dit schijnbaar nog ondervinden. Misschien zijn mensen als Christopher Hitchens en Richard Dawkins interessant om naar te luisteren. Vooral Hitchens is niet altijd even vriendelijk,maar onderbouwt wel altijd zijn verhaal. Wat betreft de belasting uitvinden? Ik geloof dat Frankrijk het hier heeft ingevoerd. Kunnen ook de Spanjaarden geweest zijn.

 • Ibrahim

  Ja, maar wie maakt eerst oorlog?

 • John Cas

  De “opvang van vele vluchtelingen in Turkije” ,is schandalig. De behandeling en omstandigheden zijn ronduit schofterig. Voor Erdogan zijn deze vluchtelingen gewoon een pressie-middel. Handelswaar. Libanon geef ik een vrijbrief. Zij nemen meer vluchtelingen op dan ze aankunnen,dat is waar. Jordanie ben ik niet echt bekend mee. Ik weet wel dat de Arabische Liga,die dit geschil in Syrie zou moeten aanpakken,afwezig is. Amerika en Rusland kunnen het nooit goed doen,want zij zijn ongelovigen. Waarom nemen Qatar,VAE,Oman,Bahrein en Saudi-Arabie geen vluchtelingen op? Omdat zij “het leven daar niet kunnen bekostigen”?(woorden van ambassadeur van Qatar meen ik) . Het is de bedoeling dat JIJ die kosten betaalt,lul,denk ik dan. Nu de technologie van de Arabieren. Ja,zij waren de uitvinders van het decimale stelsel,het logaritme,en hebben vele geschriften geconserveerd. Dat was in de 9e eeuw. en daarna? Sinds de invoering van het Wahabisme,is de tech-invloed van het midden-oosten gereduceerd tot nul. En de PVV? ach,een brulboei geeft wat entertainment. Zelfde als die imam die Belgie uitgetrapt werd naar Veenendaal. Totale baardmongool. Misschien Anjem Choudary,ook een leuk figuur. Nu het maatschappelijke vlak van islam. We weten vrij zeker dat Mohammed en consorten gewelddadige veroveraars en bandieten waren. Een cultuur die in de woestijncultus welig tierde. Lekker rondreizen,neem wat je wil,moord en verkracht hier en daar,en heb wat lol. Laten we wel wezen. Ik kan binnen 15 seconden 10 imam-kneuzen vinden die dingen roepen die wij in het westen als walgelijk ervaren,maar in de moslim-wereld mainstream zijn,en zij worden ook alom gerespecteerd om hun kennis en wijsheid. De pastoor,dominee of rabbi die dit soort onzin uitkraamt,zien wij hier als en debiel,die je moet opsluiten in een kamer met zachte muren.

 • Jan met de Pet

  Oz, je was toch zo van de toon en respect. Ik vind “het kankergezwel” dan weer erg hypocriet. Lijkt er een beetje op dat je als een mongool gaat schreeuwen als je je zin niet krijgt.

 • John Cas

  Ik dacht dat DENK maar op 1 of 2 zetels stond?

 • Ozturk

  U bent nieuw op dit forum en heeft iets gemist.

 • Ozturk

  Geachte heer Omario,

  Het is na 3 dagen nog steeds erg stil van de zijde van meneer Wiessen, vind u niet?
  Ik denk dat u hem toch wel een aantal zeer pijnlijke vragen stelt, waarop eigenlijk geen goed antwoord – vanuit zijn positie bezien – te geven valt, zonder de eigen positie te verzwakken.
  Nou ja, hij kan altijd nog op ons gaan schelden onder een nieuwe alias.

 • Ozturk

  Heer Cas,

  Ik ga niet overal op reageren wat u aan wartaal uitslaat, op een nogal onbeschofte toon bovendien (doet me aan iemand denken).

  Op 1 ding zal ik wel ingaan:
  U schrijft: ‘De “opvang van vele vluchtelingen in Turkije” ,is schandalig. De behandeling en omstandigheden zijn ronduit schofterig.’

  Ik ben dat helemaal met u eens, maar dat is naar ons beste kunnen, want we willen geen onderscheid maken tussen de ene of de andere vluchteling en iedereen die bij ons aanklopt helpen.
  Turkije is weliswaar een sterk land, maar vergeleken bij de EU zijn wij toch minder kapitaalkrachtig.
  Turkije BNP: 1.080 miljard US dollar
  EU BNP: 16.560 miljard US dollar
  Zit een factor 16 tussen.

  Ik stel dus voor dat u ons eens uitlegt hoe de EU die opvang regelt?
  Oh, gewoon niet?
  Tja, dat is ook een oplossing, dan kunt u het ook niet fout doen natuurlijk.
  Ah ok, u heeft het probleem ‘geconserveerd’ in Griekenland? Kunt u ons eens verslag doen van hoe de vluchtelingen er in EU-land Griekenland aan toe zijn? Ik heb namelijk gehoord dat er in het koude Griekenland doden zijn gevallen door de kou.

  Ondanks de volgens u ‘schandalige en schofterige’ omstandigheden in Turkije is er in Turkije nog niemand omgekomen van de kou. En ja, in Turkije is het ook koud.

  Wel jammer dat u de Arabische landen op hun financiële verplichting aanspreekt, maar zelf als EU zijnde uw belofte van 3 + 3 miljard aan Turkije niet eens nakomt, terwijl Turkije wel hondstrouw al haar afspraken nakomt, ondanks alle beledigingen en gebrek aan steun van de kant van de EU.

  Ik denk eerlijk gezegd dat u geen recht van spreken heeft in deze casus en het zou u sieren als u een toontje lager zou zingen, overeenkomstig het niveau van uw (gebrek aan) bijdrage aan het onderwerp.

 • Ozturk

  ‘Kankergezwel’ is een veelgebruikt synoniem in de Nederlandse taal, waarmee bedoeld wordt dat iets gevaarlijk is en ongecontroleerd uitzaait.
  Soms zegt men ook wel ‘tumor’.

  Heer Wiessen schijnt iemand in zijn familie te hebben die met kanker rondloopt en daarom vind hij het niet zo aangenaam dat die term gebezigd wordt, maar dat is zijn probleem, want ik heb het niet uitgevonden, en ik gebruik de term slechts op zijn plaats en op een manier waarop het de lading dekt.

  Maar wat is uw probleem ermee?
  Kijk, dat hier 1 persoon op het forum – toevallig mijn opponent – een probleem heeft met een bepaalde term in de Nederlandse taal is tot daar aan toe, maar nu heeft direct mijn 2e opponent er ineens ook problemen mee.
  Voor de duidelijkheid, het is UW taal. Nederlanders hebben dit bedacht, niet ik, dus u moet bij hen klagen.

  Een ander opvallend punt – en overeenkomst – is, dat uw taalgebruik welhaast identiek is aan die van meneer Wiessen en John Cas. Ook de scheldwoorden die u gebruikt.

  Moeten we nu concluderen dat alle Nederlanders niet in staat zijn om zich in nette taal uit te drukken zonder te schelden (‘mongool’), of moeten we toch concluderen dat we hier met 1 en dezelfde persoon onder verschillende aliassen te maken hebben die dat niet kan?
  Ikzelf ga voor optie 2, want ik heb de gemiddelde Nederlander ondanks alles toch nog hoger zitten dan het gedrag dat u, heer Wiessen en heer Cas ten toon spreiden.
  Triest is het wel.
  Zeker dat u ondanks al uw eigen gescheld klaagt over het niet als scheldwoord gebruikte woordje ‘kankergezwel’ durft te klagen.

 • Omario

  Beste Ozturk,
  Helaas heeft hij verder geen inhoudelijke reactie meer gegeven op mijn reactie. Ik snap het ook wel, want om bewezen feiten kan je verder niks inbrengen. En een aanhanger van de haatideologie van haatclub PVV onder leiding van veoordeelde crimineel Geert W. heeft het niet zo met feiten. En zoals u al zei, hij gaat gewoon vrolijk verder met het kopieren en plakken van berichten van de haatsite dagelijkse standaard. Ik vind het allemaal prima hoor. Iedereen kan zien hoe deze man zichzelf voor schut zet.

 • John Cas

  Doet me aan iemand denken? Kweenie,sta hier toch duidelijk onder mijn eigen naam.

  Nee,in Turkije is nog niemand doodgevroren. Ze worden alleen ‘s nachts over de grens met Syrie gezet. Verder worden de kinderen daar uitgebuit in de textielfabrieken(of is dit gewoon de familie steunen in uw ogen?).

  Verder gebruikt Erdogan de vluchtelingen wel degelijk als pressiemiddel. Hij verkondigde toch dat hij de vluchtelingen weer zou doorlaten richting Griekenland als de visumplicht van Turken niet wordt opgeheven? Dat hierdoor dan duizenden doden vallen door verdrinking is natuurlijk een detail.

  Wat betreft die 6 miljard… Ik denk dat het huidige politieke klimaat in Turkije daarbij ook wel een rol speelt. De president gedraagt zich nu eerder als sultan,en kan uitkijken naar de bijbehorende macht in de toekomst. Hij komt niet echt over als een betrouwbare partner,netzomin als zijn huidige grote vriend Putin.

  Elke realistisch denkende Nederlander kan zien welke richting Turkije uitgaat,en dit zorgt ervoor dat Turkije niet langer een uitzondering is in het Midden-Oosten(in de positieve zin). Het is nu gewoon hetzelfde als in de gehele regio. (Buiten Israel,dat wél een democratie is). Dat Erdogan het Ottomaanse rijk nieuw leven wil inblazen,begrijpen wij. Maar Europa zal daar nooit deel van uitmaken.

  Ik wil hier graag verder de discussie tussen ons afsluiten. Ik denk toch niet dat we onderling veel verder gaan komen. En met de grote berg aan anti-semitisme en zelfverheerlijking,wil ik mijn scherm niet vervuilen. Ik kwam op deze site doordat een oude kennis mij de link stuurde,en vond de uitspraken van de heren Ibrahim en Deli Balta ronduit stuitend. Zij voldoen hier voor 100% aan de vooroordelen van de heer Wilders. Ik kan in hun geval geen verschil zien in hun overtuiging en die van Hitler en consorten,die ik veracht. In deze gevallen komen mij de propagandafilmpjes van de jaren 30 weer voor ogen,van Adolfje schouder aan schouder met de Groot-Moefti. Maar zoals gezegd,hierbij is voor mij de discussie voorbij(en indien U twijfelt aan mijn identiteit,ik ben hier ingelogd via mijn eigen FB account)

 • Ozturk

  Heer Cas,

  Ik zei al, u doet me aan iemand denken, ik zei niet dat u die persoon ook was. Ik bedoelde er meer mee dat u tot een slag mensen behoord die steeds op dezelfde manier een discussie ingaat.
  En die manier is, het steevast omdraaien van de causaliteit.
  Ook in deze bijdrage doet u dat consequent. Ik zal de vinger even op de zere plek leggen:

  Nog steeds beschuldigt u Turkije van bepaalde zaken, terwijl u het zelf (Griekenland hoort bij de organisatie (EU) waar ook u voor verantwoordelijk bent nietwaar) niet veel beter of helemaal niet doet.
  Ik vraag me altijd af hoe het brein van dit slag mensen werkt: zelf niets doen en diegenen die wel wat doen er nog eens overheen beschuldigen van dat ze het niet goed doen.
  In mijn vorige bijdrage vroeg ik u ook reeds hoe u dat dan zou organiseren, en of u het ons eens voor wilt doen door bijvoorbeeld de helft (1,5 miljoen) van onze vluchtelingen over te nemen. Als we samen onze schouders eronder zouden zetten, dan moet het toch mogelijk zijn dat we ALLE vluchtelingen een redelijk basisbestaan kunnen geven?

  Waar waarom geeft u nu niet eerst antwoord op mijn vraag en loopt u nu weg?
  U werpt een steen in de vijver, en weigert vervolgens het gesprek aan te gaan.

  Om het nog een tandje te verergeren kunt u het bovendien niet laten om bij het scheiden nog even Turkije en onze president Erdogan een trap na te geven. Het zou een sultan zijn. Ik verzeker u, een sultan is iets anders, zoek het even op in het woordenboek.
  Turkije zou geen democratie zijn. Ik verzeker u, dat is het wel, Ik heb zelf op de AKP gestemd vorig jaar, en mijn buurman (die ik niet mag) heeft op de CHP gestemd. De AKP stemmers waren in de meerderheid, en daarom is de AKP in Turkije aan de macht. Wij hebben zelfs onze president zelf gekozen (dat kan in Israël niet) en er komt een bindend referendum in april van dit jaar.
  Allemaal elementen van een zuivere democratie, die Nederland niet eens heeft. U moet het nu met Willem-Alexander doen, en straks met Amalia, dat staat nu al vast, en geen Nederlander die dat kan veranderen bij een stembusgang.

  De beloofde 6 miljard heeft verder niets met de mate van democratie in Turkije te maken. Die 6 miljard zijn bedoeld als bijdrage aan de opvang voor vluchtelingen, ongeacht wie er in Turkije aan de macht is. Wij houden de grenzen gesloten (omdat u niet in staat bleek uw eigen grenzen te bewaken) en in ruil krijgt Turkije 6 miljard. Dat is de deal.
  En als u uw deel van de afspraak niet nakomt, dan heeft Turkije tekort aan geld (wij geven gerust toe dat Turkije nog niet zo rijk is als de EU) en eindigen Syrische kinderen in werkplaatsen ipv op school.
  Dat is dus mede UW schuld, dus om hier nu heel verontwaardigd Turkije van alles en nog wat te komen beschuldigen en vervolgens zonder weerwoord aan te horen ook nog eens de plaat te poetsen getuigt toch wel van een gebrek aan zelfreflectie.

  Om vervolgens de discussie naar anti-semitisme en de jaren 30 en Hitler te verschuiven is ofwel onnozelheid, ofwel bewuste afleidingstactiek. Laten we even bij het onderwerp blijven, dus in 2017.

Loading posts...