<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 21, 2017

Turks leger recht in gezicht Amerikanen: IS heeft niets te maken met islam

De Turkse stafchef Hulusi Akar heeft tijdens het internationaal veiligheidsforum Halifax in Canada gezegd dat terreurgroep Daesh (IS) niets te maken heeft met de islam.

De viersterrengeneraal van de Turkse strijdkrachten zei dat in een toespraak die met name door meerdere Amerikaanse officieren en vertegenwoordigers is beluisterd.

“Sommige bondgenoten zijn een samenwerking aangegaan met de (Syrische) tak van de PKK, de PYD en YPG, en hebben hun op elk gebied gesteund. Hierdoor zijn zij medeschuldig aan oorlogsmisdaden. Het is triest om te zien dat deze bondgenoten wapens hebben gestuurd naar deze terreurgroepen. Deze wapens zijn daarnaast ook tegen Turkse burgers gebruikt (PKK).”

De Turkse generaal zei in zijn uithaal ook dat het “onbegrijpelijk is dat men [de VS] een terreurgroep gebruikt in de bestrijding van een andere terreurgroep.”

Daesh

Generaal Akar vindt het absurd dat er mensen zijn die denken dat een terreurgroep een religie zou vertegenwoordigen. “Het is absoluut belachelijk om te denken dat men strijdt tegen een terreurgroep die een geloof of etnische minderheid zou vertegenwoordigen. Daesh heeft helemaal niets te maken met de islam”, aldus de Turkse stafchef.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – HALIFAX – ANKARA | Gepubliceerd: 21-11-2017

Nov 21, 2017
Loading posts...