<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 21, 2017

Turks leger recht in gezicht Amerikanen: IS heeft niets te maken met islam

De Turkse stafchef Hulusi Akar heeft tijdens het internationaal veiligheidsforum Halifax in Canada gezegd dat terreurgroep Daesh (IS) niets te maken heeft met de islam.

De viersterrengeneraal van de Turkse strijdkrachten zei dat in een toespraak die met name door meerdere Amerikaanse officieren en vertegenwoordigers is beluisterd.

“Sommige bondgenoten zijn een samenwerking aangegaan met de (Syrische) tak van de PKK, de PYD en YPG, en hebben hun op elk gebied gesteund. Hierdoor zijn zij medeschuldig aan oorlogsmisdaden. Het is triest om te zien dat deze bondgenoten wapens hebben gestuurd naar deze terreurgroepen. Deze wapens zijn daarnaast ook tegen Turkse burgers gebruikt (PKK).”

De Turkse generaal zei in zijn uithaal ook dat het “onbegrijpelijk is dat men [de VS] een terreurgroep gebruikt in de bestrijding van een andere terreurgroep.”

Daesh

Generaal Akar vindt het absurd dat er mensen zijn die denken dat een terreurgroep een religie zou vertegenwoordigen. “Het is absoluut belachelijk om te denken dat men strijdt tegen een terreurgroep die een geloof of etnische minderheid zou vertegenwoordigen. Daesh heeft helemaal niets te maken met de islam”, aldus de Turkse stafchef.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – HALIFAX – ANKARA | Gepubliceerd: 21-11-2017

Nov 21, 2017
 • Ibrahim

  Hij heeft heel groot gelijk!

 • Ozturk

  We leven in een wereld waarin eigenlijk iedereen wel weet dat YPG/PYD de syrische broeder-variant is van het in de EU en de VS verboden terroristische organisatie PKK, maar waarin er machtige partijen (de VS) zijn die dit moedwillig en opzettelijk negeren.

  Onze generaal Hulusi Akar kan beter zijn adem sparen, want hij vertelt niemand bij het symposium iets wat zij niet allang al weten.
  Generaal Akar kan zijn tijd beter met Rusland en Iran doorbrengen om te bespreken hoe deze 3 landen zonder splijtzwam VS de situatie in Syrië op een voor Turkije acceptabele manier onder controle kunnen brengen.

  Valt het jullie ook op dat Turkije de laatste jaren steeds meer met niet voor de hand liggende partijen (Rusland, Iran, Irak, Qatar, Koerdische Autonome regering in Irak, Georgië, Azerbeycan, zelfs Israël etc.) tot goede politieke, economische en militaire oplossingen komt, en hoe de traditionele bondgenoten Turkije maar blijven treiteren (recent Noorwegen, VS, Nederland, Duitsland, Oostenrijk)?

  Wij (Turkije) moeten beslist eens een grondige her-evaluatie uitvoeren van wie in de wereld nu eigenlijk wel en niet onze bondgenoten zijn, en op basis van die bevindingen onze toekomst opnieuw gaan vormgeven. En dan vooral met WIE we dat gaan doen.
  In dat kader wil ik ook de Shanghai5 alliantie nog genoemd hebben. Verder bepleit ik andermaal het uitgummen van de EU uit ons woordenboek en vind ik dat wij ons lidmaatschap van de NAVO veel losser moeten interpreteren. In ieder geval niet meer bindend.

 • Turkse Turk

  Isis (Daesh ) is een verkapte proxy leger van Usa. Sommige isis leden zijn gehersenspoeld en denken dat ze wat te maken hebben met Islam terwijl elke stap die ze nemen onislamirisch is. Hun handelingen tot heden hebben de belangen van de Koerden en de Usa gediend als de westerse belangen in het algemeen. Het is duidelijk een verkapte kruisvaarders leger. De gehele top en management van isis bestaat uit westerse spionnen.

  De enigen die echt hard tegen isis vechten en vuren om te doden zijn de Turken. Zie Rakka meer dan 4000 isis leden met wapens en al onder begeleiding en bescherming ter land en ter lucht Door Usa …meer dan 4000 mochten Rakka verlaten…

  TURKS nieuws verteld dat meer dan 32.000 isis leden met Amerikaanse militaire vliegtuigen verplaatst zijn naar Afganistan.

  Tussen isis leden is een belangrijke deel geheime Amerikaanse soldaten die hun gezicht altijd bedekt houden. Het zijn allemaal special forces rechtstreeks uit het Amerikaanse leger.

  By Al Bab heeft Turkije meer dan 3500 isis leden gedood..m ij westerse media wordt dit niet verteld. …. die operatie was zeer pijnlijk voor Usa… Want belangrijke deel van de 3500 isis leden waren special forces van Usa….

  Usa heeft er ook alles aan gedaan om de Turken te vertragen en belemmeren..m maar zij kennen de Turken niet.

  Als Turken een besluit nemen en er hoeft maar 1 Turkse soldaat bij de inname van die stad te sterven dan zal de stad 100% veroverd worden… dat is Turkse tradie. Zodra er bloed vloeit is dat heilige grond en oorlog stopt pas wanneer dat stuk heilige grond bevrijd is.

Loading posts...