<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 01, 2019

Turks leger voorkomt aanslagen met modelvliegtuigen

De Turkse Strijdkrachten hebben maandag in de late uren aanslagen met drie modelvliegtuigen met aan boord C-4-explosieven en spijkers voorkomen. Niemand raakte gewond.

Dat melden veiligheidsbronnen.

Twee van de bomvliegtuigen vlogen in het zuidoostelijke district Silopi (Şırnak) boven de militaire basis Martelaar Ercüment Türkmen, waarna ze direct onschadelijk zijn gemaakt. Een derde probeerde een terreuraanslag te plegen op een gendarmeriepost in Cizre.

Het Turkse leger meldt dat terreurgroep PKK achter de beoogde aanslagen is.

Maandag liet de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, weten dat de einde van de PKK nabij is en er nog maar 700 van de duizenden PKK-terroristen op Turks grondgebied zijn overgebleven en in berggrotten verblijven (LEES meer). Het land geeft aan elke terrorist te gaan uitschakelen.

Maandag werd ook bekend dat tijdens binnenlandse antiterreuroperaties 1.746 terroristen zijn ‘geneutraliseerd’ in 2018. 107 daarvan waren zelfbenoemde ‘hoge leiders’.

Steun

Deskundigen melden in berichtgevingen dat alleen legers van landen explosieven van het type C-4 bezitten. Ze zijn vrijwel ervan zeker dat de PKK de explosieven en kennis heeft verkregen van de VS. Dat land heeft volgens Turkije namelijk duizenden vrachtwagen- en vliegtuigladingen vol wapens afgeleverd aan de Syrische tak van de PKK, de YPG, ook opererend onder de deknamen PYD en SDF, die zich pal naast de Turkse grens in Noord-Syrië bevindt. (LEES meer + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-01-2019

Jan 01, 2019
Loading posts...