<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 25, 2018

Turks noodziekenhuis in Jemen behandelt 1,2 miljoen mensen

De veldhospitaal in de Jemenitische stad Taizz heeft sinds het begin van de burgeroorlog in dat land tot nu toe 1,2 miljoen mensen behandeld. Het ziekenhuis is destijds met hulp van Turkije opgericht.

Dat meldt hoofdchirurg Abdurrahman Salih.

“Ondanks beperkte faciliteiten zijn hier 1,2 miljoen patiënten behandeld. Dagelijks ontvangen we veel mensen. We willen hierbij de Turkse regering bedanken voor al hun hulp.”

Naast het Turkse ministerie van Gezondheid, zijn ook de Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) en de Turkse hulporganisatie Rode Halve Maan (Kızılay) relatief grootschalig aanwezig in Jemen. “We vragen TIKA en Kızılay om nog meer hulp”, aldus Salih.

Jemen vraagt ook op regeringsniveau meer hulp van Turkije. “We doen een dringend beroep op alle weldoeners in Turkije om zelfs maar één persoon in Jemen te redden”, sprak de Jemenitische functionaris Hasan Alsoudi. “In het bijzonder feliciteren en bedanken we de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vanwege zijn hulp en inzameling in Turkije en voor zijn vastberadenheid in het oplossen van problemen van moslims.” (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TAIZZ | Gepubliceerd: 25-12-2018

Dec 25, 2018
Loading posts...