<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 12, 2023

Turks parlement gooit alle Israëlische producten weg

Het Turkse parlement heeft besloten alle productleveranciers die zowel direct als indirect gelieerd zijn aan Israël te boycotten.

Dat verklaarde parlementsvoorzitter Numan Kurtulmuş deze week.

“Bij de TBMM (Turkse Grote Nationale Vergadering) zullen we geen producten gebruiken van bedrijven die de agressie van Israël steunen”, sprak Kurtulmuş tijdens een evenement in de noordelijke provincie Ordu van het land.

“Vanaf nu zullen we niets meer kopen en wat al is gekocht, gooien we weg”, benadrukte hij.

Bloedbad

Bij de massamoord van Israël in Palestina zijn in vijf weken zo’n 11.078 Palestijnen, waarvan voornamelijk kinderen (4.506) en vrouwen (3.027), vermoord. Het Israëlische leger blijft ondanks internationale ‘kritiek’ ziekenhuizen, scholen, vluchtelingenkampen en humanitaire vluchtroutes platgooien met als gevolg veel burgerdoden.

Vanuit Israëlische zijde bleek achteraf het aantal door de verrassingsaanval van Hamas omgekomen slachtoffers minder te zijn en is dat aantal van 1.400 verlaagd naar 1.200. Hamas verklaarde dat de aanval volgde op de eerdere Israëlische agressie rondom de al-Aqsamoskee en algehele bezetting van de Gaza en Palestijnse gebieden.

Moslimtop

Dit weekend organiseerden de Arabische Liga en de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) een noodtop in Riyad waar de zorgelijke situatie in Gaza is besproken. Daar is onder meer de optie van een algehele boycot tegen Israël besproken. Ook pleit Turkije ervoor dat Israël alle schade die het in Palestina heeft aangericht zal moeten gaan vergoeden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-11-2023

Nov 12, 2023
Loading posts...