<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 12, 2020

Turks schip naar legaal zeegebied voor zoektocht naar olie en gas

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag opnieuw benadrukt dat de Turkse zoekactiviteiten naar olie- en gasvoorraden op de Middellandse Zee binnen het continentale plat van Turkije plaatsvinden.

Daarmee wordt gereageerd op de valse aantijgingen van Griekenland, dat gebruik beoogt te maken van een illegale kaart. “De EU en de VS hebben ook bekendgemaakt dat [het nieuwe zeegebied op] de kaart van Sevilla onrechtmatig is”, verklaarde het Turkse ministerie.

Griekenland weet zelf ook dat het maximalistisch bezig is, benadrukte Turkije. “De beweringen van Griekenland zijn noch verenigbaar met het internationaal recht, noch met internationale gerechtelijke uitspraken.”

Het Turkse onderzoeksschip Oruç Reis is na een onderhoudsstop van een maand weer terug in de regio tot ten minste 22 oktober. “Het zoekgebied valt volledig binnen het continentale plat van Turkije en bevindt zich op 15 kilometer van de Turkse kust en 425 kilometer van de Griekse”, aldus Turkije, dat Griekenland ook oproept tot oprechte dialoog en de Grieken verzoekt te stoppen met provocatieve acties.

Ruzie

In dit artikel wordt de ruzie tussen Turkije en Griekenland in vijf vragen uitgelegd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-10-2020

Oct 12, 2020
Loading posts...