<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 12, 2019

Turkse bakker bekroond tot succesvolle allochtoon in VS

De beroemde Turkse pizzamaker Hakki Akdeniz is deze week in de VS bekroond met de titel ‘succesvolle allochtoon’. Hij staat naast zijn werk ook bekend als een gulle gever aan behoeftigen, armen en daklozen.

Akdeniz kreeg de Beacon Award tijdens een ceremonie georganiseerd door Dr. Ellis Island Honours Society en de American Immigrant Society (AIS). Dr. Mehmet Oz, de Turks-Amerikaanse celebrity-chirurg en presentator, was medeorganisator “om succesvolle immigranten te belonen”, zo verklaarde hij.

AIS-president Murat Köprülü zei dat de prijsuitreiking een zeer belangrijk initiatief is met als doel jonge immigranten te belonen en diegenen die nieuwe initiatieven in de VS nemen.

De Turkse pizzabakker en eigenaar van Champion Pizza Hakki Akdeniz, ooit zelf dakloos, heeft tot nu toe 12 prijzen in de wacht gesleept. Twee van die onderscheidingen kreeg hij van de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, één van de burgemeester van New York Bill de Blasio, één van de New Yorkse senator en een van minderhedenleider Chuck Schumer.

De Champion Pizza-keten van Akdeniz met zeven vestigingen is een populaire ontmoetingsplaats voor Hollywood-sterren. De muren van de restaurants zijn bedekt met foto’s van Hollywood-beroemdheden van Morgan Freeman en Keanu Reeves tot Neil Patrick Harris en Susan Sarandon.

Nadat orkaan Maria in 2017 Puerto Rico had geraakt, kondigde de eigenaar van de pizzaketen aan dat hij New Yorkers gratis pizza’s zou geven die water, kaarsen, batterijen, zaklantaarns, luiers, vitamines, handdoeken en andere essentiële benodigdheden aan zijn restaurants zouden schenken, bestemd voor de slachtoffers.

Samen met de Amerikaanse rapper Jay-Z stuurde Akdeniz op eigen initiatief twee vrachtwagens vol met hulpgoederen naar Puerto Rico.

Akdeniz begon zijn leven in de VS helemaal opnieuw en spaarde genoeg geld om zijn eerste restaurant te openen. Nu geeft hij elke woensdag gratis pizza, schoenen en kleding aan daklozen en mensen in nood.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 12-01-2019

Jan 12, 2019
Loading posts...