<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 25, 2021

Turkse bankensector blijft sterk tegen economische aanvallen

De Turkse centrale bank is donderdag samengekomen met functionarissen van de publieke banken en directeuren van de private banksector. De Turkse bankensector is en blijft erg sterk, verklaarde de president van de Turkse centrale bank Sahap Kavcıoğlu na de vergadering.

De Turkse bankensector is ook een van de meest succesvolle ter wereld, zei Kavcıoğlu tegen de pers na de bijeenkomst in Istanbul, de commerciële hoofdstad van Turkije.

De opmerkingen van Kavcıoğlu komen te midden van fluctuerende wisselkoersen als gevolg van renteverlagingen door de Turkse centrale bank. De rente werd recent in totaal met vier procent verlaagd en ging van 19 naar 15 procent.

Samen met een aantal bankdirecteuren had de Turkse bankpresident een ontmoeting met Mehmet Ali Akben, voorzitter van de Turkse bankwaakhond BDDK en voorzitter van de Vereniging van Banken van Turkije Alpaslan Çakar. Aan bod kwamen onderwerken zoals de inflatie, monetair beleid en mondiale ontwikkelingen.

Economische onafhankelijkheidsoorlog

In een verklaring hekelde de bank de “ongezonde en onrealistische” waardedaling van de lira en prijsvormingen op de valutamarkten deze week en onderstreepte dat die volledig los staan ​​van economische fundamenten.

In het land wordt officieel gesproken van een economische onafhankelijkheidsoorlog, die op de lange termijn maar ook na een pijnlijke periode gewonnen zal worden. (LEES meer + VIDEO’S)

Veel deskundigen, academici en journalisten laten weten dat er niets economisch is aan de absurde wisselkoersschommelingen, er zich meer afspeelt en het om aanvallen gaat. “Als Turkije zich zo’n beetje overal van terugtrekt en op de knieën gaat, is 1 dollar zo weer 1 lira”, klinkt het algemeen. Een bekende Turkse journaliste maakte ook een lijstje hoe de dollar volgens haar kan kelderen tegenover de lira. (LEES meer in het Turks)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-11-2021

Nov 25, 2021
Loading posts...