<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 03, 2016

Turkse barmhartigheid: Turkije helpt ook Iraakse vluchtelingen

Naast de ruim drie miljoen Syrische vluchtelingen die door Turken grotendeels ‘in hun eentje’ worden geholpen, helpen Turkse hulporganisaties ook Irakezen in nood.

De hulporganisatie Turkse Rode Halve Maan heeft een bakkerij gebouwd in de Iraakse stad Arbil. Daar worden dagelijkse 5.000 broden geproduceerd voor de Iraakse vluchtelingen die zijn gevlucht uit Mosul.

De Turken zorgen ervoor dat de duizenden broden dagelijks in pakketten naar vluchtelingenkampen (Hasanşam en Hazır) gaan.

Delegatielid van de hulporganisatie, Şafak Lostar, meldt dat de duizenden broden dagelijks in pakketten naar de vluchtelingenkampen Hasanşam en Hazır gaan. “We helpen onze Iraakse broeders die zijn weggedreven uit Mosul. We gaan ervoor zorgen dat we meer bakkerijen kunnen stichten en doelen op dagelijks 20.000 broden. De vluchtelingen hebben brood nodig.”

De Turkse Rode Halve Maan heeft een logistiek centrum in Arbil. Vanuit dat punt worden ook humanitaire hulpgoederen naar Mosul gestuurd met vrachtwagens. De donaties die de hulp mogelijk maken, komen van Turken.

turkse-barmhartigheid-turkije-helpt-ook-iraakse-vluchtelingen-2

Turkije

Naast Iraakse vluchtelingen, helpt Turkije ook miljoenen Syrische vluchtelingen, zowel in het binnen- als buitenland. Zo helpt het land de Syrische stad Jarablus met de heropbouw en worden Syrische scholen gerenoveerd door Turkse gemeenten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ARBIL | Gepubliceerd: 02-12-2016

Dec 03, 2016
 • Hakan Orbay

  Allemaal naar europa. Allemaal.

 • Deli Balta

  Turkije heeft de vluchtelingen al meer dan genoeg geholpen, nu is europa aan de buurt.

 • Jan met de Pet

  Bestaat de wereld dan uit Syrië en Irak, Turkije en de EU? Zo lang Erdogan nog kan zeggen dat zijn land zo fantastisch is, kan hij toch best een paar vluchtelingen extra opnemen? Als alle Turken hier de poeplap trekken moet het goed komen.

  Turkije heeft he grootste vliegveld, de grootste autosalon, de grootste, hoogste en langste tunnels en bruggen, maar als het op vluchtelingen aankomt is het gewoon een drukmiddel. Waarom heeft Turkije nog steeds niet zo veel vluchtelingen als Libanon of Jordanië opgenomen? Het lijkt wel of de grootste zijn op eens niet zo van belang is, er zijn nu genoeg vluchtelingen om de EU te chanteren, dus heeft Erdegan geen nieuwe vluchtelingen nodig.

 • Hakan Orbay

  Heeft nederland eu al 6 miljard Euro betaald?

  (eu valt uitelkaar )

 • Ayhan

  Heb jij je wel eens afgevraagd waarom en waardoor er vluchtelingen zijn
  het is ook frappant he dat ze allemaal uit islamitische landen vandaan komen ?
  Laat die hersentjes van je werken je komt er wel kom op het gaat je vast en zeker wel lukken om op mijn vraag een antwoord te geven
  ……………………………………………………………………………………….
  ……………………………………………………………………………………….
  Nee jammer ik had ook niet anders verwacht
  Dat komt door jullie westerlingen die de grondstoffen van die landen al eeuwen lang hebben lopen jatten en moorden en mensen als jan met de pet zullen dat nooit begrijpen
  Hun wordt alleen voor gehouden dat het vluchtelingen zijn maar niet dat ze moeten vluchten om maar niet vermoord te worden het is triest dit allemaal
  En weet je waarom Erdogan ze helpt en opvangt omdat het MENSEN zijn en kijkt niet naar winst bejag

 • Deli Balta

  Vluchtelingen zijn ook mensen, laat ze allemaal komen. Nederland valt toch niet meer te redden.

 • ITer

  Wat een idiote opmerking, Jan. Die jongen heeft gewoon gelijk. Europa heeft er bijna niets aan gedaan om de vluchtelingen te helpen en dit wordt ook zelf toegegeven.

  Eigenlijk moet het land die het midden oosten heeft gedestabiliseerd opdraaien voor alle vluchtelingen (Amerika dus), maar dat zijn een aantal laffe honden dus dat zie ik ook nooit gebeuren.

 • Jan met de Pet

  Dus jij vind dat Amerika er voor om moet dragen en toch zit ik fout nals ik zeg dat het niet aan Europa is? Net als Ayhan zegt: Nu is turkije de grote redder, en als ik zeg dat ze niet de grote redder zijn is het een idiote opmerking. En dat voor een probleem wat door de VS, dus niet eens door Europa opgelost zou moeten worden. Of jij bent een idioot, of je logica is idioot, meer kan ik er niet van maken.

 • Jan met de Pet

  Het grote Ottomaanse rijk is pas gaan krimpen vanaf 1850 tot 1900. De landen waar het nu om gaat, Irak en Syrië zijn pas na 1921 ontstaan, nadat de Ottomanen, die daarna door de Turken werden opgevolgd verslagen waren. Daarna was Syrië Frans en Irak Brits mandaat gebied. Makkelijk zeggen dat het “westerlingen” zijn. Eeuwen lang Turkse onderdrukking waren blijkbaar geen probleem.

  Dan worden deze landen onafhankelijk en zien we wat praktisch bij elk moslimland gebeurd: dictaturen wisselen elkaar af, geen vooruitgang en armoede. Als het Sykes Picot verdrag slecht was, waarom zijn ze dan nooit de grenzen opnieuw gaan trekken? Dat is toegeven dat je ook stukken land aan andere zou dienen in te leveren, en dat was nooit een optie.

  Alle oorlogen die gevoerd zijn zijn niet eens onderdeel van de koude oorlog geweest, Syrie met Israel en Irak met Iran zijn gewoon aan hun eigen regeringen toe te wijzen. Als je die oorlogen wilt betalen dan moet je iets kunnen verkopen, maar het staat elk land vrij om dat te doen.

  Maar Ayhan, weet je wat het echte probleem is? Dat is de islam. De islam staat kritisch denken niet toe. De islam staat veranderingen niet toe. Google eens op IQ world map, en dan snap je dat in het Midden Oosten mensen leven met een laag IQ, een niveau wat wij hier zwakbegaafd noemen. Israel zag er rond 1900 niet veel beter uit, maar waarom is daar wel een succesvolle landbouw?

  Waarom altijd de schuld bij anderen leggen, waarom altijd die complot theorieën? Als het westen alles opgemaakt heeft, waarom is er dan nog steeds olie? Syrie heeft in de koude oorlog altijd aan de kant van de Sovjetunie gestaan, en Irak heeft ook heel lang aan die kant gestaan, dus vanaf 1950 is het sowieso niet het westen wat daar veel kon doen.

  Het is die hypocrisie hier die mij tegen de borst stuit. Alles is altijd de schuld van het westen, maar waarom kan Turkije niet zo veel mensen opvangen als Libanon en Jordanië? Dat kan niet omdat Turkije niks wil doen voor vluchtelingen. Ga nu niet doen of Erdo ze wil opvangen, want als hij het vluchtelingenverdrag opzegt, dan zijn al die mensen binnen een maand weg naar Europa, in tegenspraak met alle hier genoemde humaniteit.

  Het probleem is dat Europa weinig van doen heeft met deze oorlogen. Maar als we niks doen zitten we fout volgens u en als we wel iets doen, is dat de oorzaak van de crisis. Op zijn minst is het Turkije wat nu ver in Irak en Syrië bufferzones aanlegt om uiteindelijk weer een groot Ottomaans rijk te worden, die oorlogen gaan nog lachen worden voor Turkije.

 • Deli Balta

  Ja Europa heeft heel weinig gedaan voor de vluchtelingen. Turkije heeft al ruim 3 miljoen vluchtelingen opgevangen en geholpen met onderdak, onderwijs, voedsel etc.. Dus je lult uit je nek

 • Ibrahim Bozkurt

  De islam staat kritisch denken niet toe. De islam staat veranderingen niet toe.
  Kom met feiten jantje?

  Jij kan het allemaal zo mooi verwoorden..
  Het westen toont angst Jantje..
  En ze weten niet hoe ze daar mee om moeten gaan jantje.
  De Islam is niet het probleem anders zouden er per dag geen duizenden mensen bekeren tot de Islam..(feit jantje)
  Jij en jouw achterbakse wraakzuchtige ondankbare ongelovige volk heeft een probleem met de Islam..(ook een feit jantje kijk maar om je heen jantje)
  De Islam heeft geen problemen jantje.
  Jouw soort volk is het probleem jantje..!

  Vergeet de 80 jarige oorlog niet hé jantje..’

 • Ayhan

  ok kan jij mij vertellen waarom de Moffen Amerikanen Fransen Italianen Engelsen (wist je dat Italianen fransen en die Engelsen Turkije hebben bezet ?) dat even terzijde daar allemaal doen ?
  Keihard stelen van olie en grondstoffen
  Ik ben totaal met je eens dat daar meeste mensen lopen door dat ze niet naar scholen kunnen gaan omdat daar honderden jaren onrust is (word gecreëerd door de bezetters zo simpel is dat )
  als je geld tot je beschikking hebt kan je uitgeven door scholen en allerlei voorzieningen aan je volk geven net als in het westen toch

  Hoe durf jij te zeggen dat Turkije niets doet voor de vluchtelingen
  man ze hebben al meer dan 25 miljard dollar tot zover uitgegeven
  kom mij niet zeggen dat het niet zo is europa had beloofd om te helpen om ze daar te houden ze zouden 6 miljard euro geven in 2 jaar tijd wat niet gedaan is Turkije zegt duidelijk ( je hebt van die idioten die beweren dat eu al heeft betaalt en andere idioten beweren dat Turkije dat geld zelf gaat gebruiken pfff )
  Erdogan heeft herhaaldelijk gezegd stort het geld op een rekening wat jullie beheren en aan die vluchtelingen besteden
  dit is een feit klaar

  Irak en Iran hebben 8 jaar lang oorlog gevoerd met elkaar non stop iran werd bevoorraad door de russen en de Irakezen werd bevoorraad door de Amerikanen ze hebben miljarden verdient en honderden duizenden mensen zijn omgekomen is dat misschien antwoord op je vraag waarom juist in die landen IQ laag is ?

  Israel is door de Engelsen gesticht en jaren zowel met wapens technologie als geld geholpen dan Amerikanen dan de Europeanen zodra iemand maar iets negatiefs over terroristen staat Israel zei uit eu of uit Amerika werd die persoon z’n carrière kapot gemaakt mee eens alleen Erdogan had de ballen om hun plek te wijzen

  Volgens mij zie jij niet in hoe en waarom oorlogen worden uitgevoerd meestal door hulp van andere landen precies net zoiets dat Amerikanen zeiden tegen Saddam Hoessein val Koeweit binnen ( in die tijd was Amerika in heel erg slechte positie de dollar stond heel slecht weet je dat nog een dollar was bijna 1,30 guldens tijd daarna smeekte Saoedi Arabië de Amerikanen help me en gaf een open cheque nou die Amerikanen hadden dat goed ingevuld hebben jaren en jaren gratis olie gehad waarna de dollar in korte tijd op 3,30 stond
  wat ik je hiermee probeer ze zeggen is dat sommige landen zorgen ervoor dat er oorlogen worden begonnen zodat ze hun wapens kunnen verkopen
  een vijand creëren daarna om die vijand te bestrijden
  wat had je voorheen een man die in de bergen woont die de wereld bedreigt en iedereen nam het aan als zoete broodje toch Bin Laden al Quaida heel wereld werd bang gemaakt hup die weg ineens werd niet meer nodig
  Pats ineens hebben we ISISI /DAESH die koppen afhakte die zijn ook opgezet door de CIA door generaal Patreus en wat zei die lul van Obama die isis is zo sterk we moeten praten met ze anders duurt het 15 jaar zeker om van ze af te zijn
  Daarna begonnen ze aanvallen in Turkije te organiseren wat zei Erdogan dit moet stoppen binnen een maand werden ze aangepakt ineens zeiden ze ja het gaat dus wel
  in midden oosten worden hele smerige dingen gespeeld om maar de macht daar te hebben de olie Amerika wilt de Europeanen daar niet hebben wilt niet dat europa te groot word want dan worden ze te gevaarlijk het gaat om macht beste man en Turkije zit tussen 2 machten ieder wilt dat ze bij hem aansluiten dit is echt de waarheid want Turkije zit heel strategisch ik kan je uren schrijven informeren over dit allemaal dit soort dingen lees jij niet op de media waar jij op zit

  kijk ik heb geen zin om weer te schrijven wat er allemaal te gaande is daar in midden oosten wat voor een smerige spelletje wordt gespeeld en hoe ze bezig zijn om 2 vliegen in een klap te vangen een kant olie wordt geroofd andere kant vluchtelingen creëren zodat ze naar eu gaan om eu kapot te maken wie heeft daar baat bij ?
  ik raad je aan om mijn eerdere reacties even te lezen

 • Ayhan

  Ik wil je wel hierbij mijn dank uitbrengen naar jou dat we kunnen discussiëren op een volwassen manier dat mis ik wel en als je bij die forum van Zaman gaat heb je alleen maar idioten
  die niet normaal kunnen communiceren ze hebben alleen maar gelijk en praten alleen maar onzin door de haat naar de turken toe het is echt niet normaal pff

  maar goed dat wou ik even kwijt

 • Sobieski

  ‘Grondstoofen jatten”? Wat een flauwekul, De olie is gewoon gekocht hoor en met graagte zijn de dollartjes ontvangen. Dat de arabieren zelf niet in staat blijken om hun natuurlijke rijkdom goed te exploiteren wilt u nu het westen voor de voeten werpen? De westerse cultuur is nu eenmaal superieur aan die van de afrikanen en arabieren anders hadden die zelf wel iets moois gedaan met alle grondstoffen die ze rijk zijn. Waarom willen al die afrikanen en arabieren allemaal naar het westen denkt u?

 • Sobieski

  O ja, krijgen we dat weer. De rotzooi is het MO is louter en alleen het gevolg van het westen. Het overkomt de arabieren en moslims alleen maar, die zijn namelijk zoooolief voor elkaar…

 • Ayhan

  Je leest het goed ja jatten stelen pikken duidelijk ?
  jij moet eens leren om over iets te gaan praten waar je weet van hebt
  Durf jij te zeggen dat ze de volle bedrag ervoor betalen ?
  Blijkbaar weet jij niet hoe dit allemaal verloopt hoe ze de olievelden grondstoffen allemaal in beslag nemen
  Voordat ze dat doen organiseren ze eerst een oorlog zodat de wapenlobby goed aan gaat verdienen dat gaat in de miljarden als je er vanuit gaat dat een raket wat op een straal jager zit al gauw 150 duizend dollar kost
  ze betalen zeker wel maar als je vanuit gaat dat een vat olie ( is 200 liter mocht je het niet weten) rond 80 dollar is krijgen zij 1 dollar en van die 1 dollar moet hij in Amerika 0,50 cent daar investeren weet je wie die 1 dollar krijgt ja de sjeik die ze daar aan de macht hebben geholpen zodra hij praatjes begint te krijgen dan zorgen ze ervoor dat hij eraan gaat maar eerst hebben ze natuurlijk al een opvolger voor hem zo gaat dat al sinds 1800
  je bent blijkbaar vergeten hoe die schoften van Busch en Blair de Irak zijn binnen gevallen en nog steeds de olie JATTEN
  Weet je dat Saoedi Arabië in Amerika aan geld en onroerend goed 750 miljard dollar heeft en weet je wat de Amerikanen aan het doen zijn ja je raad het al ze nemen dat geld in beslag door te zeggen jullie zitten achter de 9/11 aanslagen het is gek voor woorden

  Het is net zo bekrompen als dat ik tegen jou zou zeggen ik wil dat jij gestraft wordt sobiesiki want jij hebt Pim Fortuin dood geschoten

  Ik neem jou eigenlijk niet kwalijk want heb je eerder ook geschreven dat gaat boven jou verstand maar ooit zal jij het ook wel leren
  Soms denk ik dat je het wel weet maar alleen maar dit doet om te gallen

  Superieur ga jij heel diep en snel in een hoekje schamen man wat denk je wel
  De mensen proberen inderdaad naar westen toe te vluchten omdat daar geen oorlog is meesten halen het niet eens of ze verdrinken onderweg en als ze aankomen raken hun kinderen kwijt
  Die mensen gaan niet voor hun plezier weg ze zijn bang en vluchten voor hun leven

  PS sobiesiki ik had me voorgenomen om niet meer op jou reacties
  te antwoorden .
  Zodra je hier op een zinnig antwoord wilt geven en op de gehele stuk
  Dus niet weer met een pincet stukjes eruit haalt
  Ga ik met jou weer volwassen discussiëren
  Ben benieuwd

 • Sobieski

  De prijs van een vat olie komt voor zover ik weet tot stand op basis van vraag en aanbod, maar kan me uiteraard vergissen. En die prijs die tot stand komt geldt dan voor olie uit het MO, voor olie uit Venezuela, uit de Noordzee en van wat dan ook, met inachtneming van kwaliteitsverschillen, zwavel grad en transportkosten. Beantwoord dat uw vraag?

 • Deli Balta

  De echte probleem is niet de islam, maar de kruisvaarders en de europese bloedzuigers. Die Turkije kapot willen maken, en die Engelse honden die Istanbul af willen pakken..

  EU steunt en creëert PKK/YPG, Fetö, Daiş(is) en alle andere groepen terroristen. Ze geven hen wapens, loon, huizen, ze krijgen pasport. Ze worden getraind en zeggen tegen deze terrosten “schiet op alles gebouwen, soldaten, politie, bugers, kinderen, etc…wat met Turkije te maken heeft.”

  Dus dit is het probleem.

Loading posts...