<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 03, 2016

Turkse barmhartigheid: Turkije helpt ook Iraakse vluchtelingen

Naast de ruim drie miljoen Syrische vluchtelingen die door Turken grotendeels ‘in hun eentje’ worden geholpen, helpen Turkse hulporganisaties ook Irakezen in nood.

De hulporganisatie Turkse Rode Halve Maan heeft een bakkerij gebouwd in de Iraakse stad Arbil. Daar worden dagelijkse 5.000 broden geproduceerd voor de Iraakse vluchtelingen die zijn gevlucht uit Mosul.

De Turken zorgen ervoor dat de duizenden broden dagelijks in pakketten naar vluchtelingenkampen (Hasanşam en Hazır) gaan.

Delegatielid van de hulporganisatie, Şafak Lostar, meldt dat de duizenden broden dagelijks in pakketten naar de vluchtelingenkampen Hasanşam en Hazır gaan. “We helpen onze Iraakse broeders die zijn weggedreven uit Mosul. We gaan ervoor zorgen dat we meer bakkerijen kunnen stichten en doelen op dagelijks 20.000 broden. De vluchtelingen hebben brood nodig.”

De Turkse Rode Halve Maan heeft een logistiek centrum in Arbil. Vanuit dat punt worden ook humanitaire hulpgoederen naar Mosul gestuurd met vrachtwagens. De donaties die de hulp mogelijk maken, komen van Turken.

turkse-barmhartigheid-turkije-helpt-ook-iraakse-vluchtelingen-2

Turkije

Naast Iraakse vluchtelingen, helpt Turkije ook miljoenen Syrische vluchtelingen, zowel in het binnen- als buitenland. Zo helpt het land de Syrische stad Jarablus met de heropbouw en worden Syrische scholen gerenoveerd door Turkse gemeenten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ARBIL | Gepubliceerd: 02-12-2016

Dec 03, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...