<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 11, 2019

Turkse Diyanet stuurt Ramadanhulp naar 98 landen

De Turkse hulpstichting verbonden aan het presidium van Religieuze Zaken deelt deze Ramadan voedselpakketten uit in 98 landen. Deze week waren onder andere diverse Afrikaanse landen, waaronder Djibouti en Zimbabwe, Noord-Macedonië en Albanië aan de beurt.

Dat staat in een verklaring van de Türkiye Diyanet Foundation (TDV).

TDV zal meer dan 100.000 voedselpakketten verstrekken aan gezinnen in nood die een maand lang van voedsel zullen worden voorzien. Ook worden iftarbijeenkomsten georganiseerd voor bijna 200.000 mensen in 98 landen.

De grote hulporganisatie zal ook kleding verstrekken aan meer dan 10.000 kinderen in Bangladesh, Tsjaad, Palestina, Niger, Somalië, Sudan, Syrië en Jemen.

Zoals gewoonlijk worden, buiten grootschalige reguliere steunprogramma’s, ook tijdens de Ramadan, de Islamitische vastenmaand van religieuze toewijding, miljoenen behoeftige mensen over de hele wereld geholpen door een groot aantal Turkse hulporganisaties.

Zo deelde bijvoorbeeld de Turkse hulporganisatie Cansuyu woensdag voedsel uit aan 25.000 mensen in Mali en deelt dit jaar de Turkse IHH een kwart miljoen voedselpakketten uit in 120 landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-05-2019

May 11, 2019
Loading posts...