<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 10, 2023

Turkse economie ontvangt megafinanciering uit buitenland

De beschikbaarheid van aanzienlijke externe financiering van de Wereldbank en het investeringsplan van 51 miljard dollar van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) “versterkt ongetwijfeld de succesvolle uitvoering van ons economische programma”, zei de Turkse minister van Financiën Mehmet Şimşek vrijdag.

De Wereldbank heeft de financiering donderdag verdubbeld tot 35 miljard dollar voor de komende drie jaar, liet Şimşek via sociale media weten.

“Het besluit van de Wereldbank om diens belang in Turkije aanzienlijk te vergroten is een verdere bevestiging van ons economische programma voor de middellange termijn”, zei hij.

“Wij waarderen het onschatbare partnerschap van de Wereldbank en de sterke betrokkenheid bij de economische ontwikkeling van Turkije.”

Het economische programma voor de middellange termijn van Turkije is, door middel van een goed gekalibreerd monetair, begrotings- en structureel beleid, gericht op het bereiken van macro-economische en financiële stabiliteit, het bevorderen van inclusieve en duurzame groei en het voltooien van de wederopbouw na de aardbeving, legde de Turkse minister uit.

“Het programma is erop gericht het hervormingsmomentum nieuw leven in te blazen om de productiviteit te verhogen”, merkte hij verder op.

Het economische programma van Turkije is woensdag bekendgemaakt door president Recep Tayyip Erdoğan en vicepresident Cevdet Yılmaz. Daarin werd de verwachting benadrukt dat Turkije eind 2026 tot de rijke landen zal behoren. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-09-2023

Sep 10, 2023
Loading posts...