<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 19, 2019

Turkse gemeente ontrafelt portretleugen

De gouverneur van de Turkse provincie Van heeft binnen korte tijd korte metten gemaakt met de desinformatie dat binnen het gemeentehuis van Van het portret van Atatürk is vervangen door die van president Erdoğan.

Enkele kwaadwillende mediagroepen en pagina’s op sociale media kopten dat de Turkse regering het portret van Atatürk verwijderde uit gemeentehuizen na vervanging van drie HDP-burgemeesters maandag.

Die berichten met geknipte foto’s blijken totaal niet op de waarheid te berusten, aldus de gouverneur van die provincie Mehmet Emin Bilmez, die nu plaatsvervanger en zaakgelastigde is. “Integendeel, er is een groter portret van Atatürk opgehangen. Het portret van Erdoğan, die door het HDP-bestuur was verwijderd, is weer op zijn plaats gezet.”

Turkije heeft vaak te maken met desinformatie, vooral op sociale media, melden autoriteiten. Die verkeerde informatie bereikt vaak Europa en wordt tegen de Europese Turken daar gebruikt.

Maandag zette het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken de HDP-burgemeesters van Van, Mardin en Diyarbakır uit hun functie vanwege vermeende terreuracitiveiten. Die lijst van terreurdaden is zeer lang. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – VAN | Gepubliceerd: 19-08-2019

Aug 19, 2019
Loading posts...