<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 22, 2016

Turkse gemeente opent luxe vliegtuigrestaurant

Steeds meer oude vliegtuigen krijgen in Turkije een tweede leven, in de vorm van restaurants en een bibliotheek voor kinderen. Na vliegtuigrestaurants in de Turkse steden Kayseri en Balıkesir is nu Konya aan de beurt.

Dit keer was het geen Turkse ondernemer, maar een gemeente die een oude Airbus heeft omgetoverd tot een luxe vliegtuigrestaurant. De gemeente Konya deed dat in het luchtvaart-themapark ‘Türk Yıldızları’ in de stad.

“Het pas geopende restaurant is nu al een van de topattracties in de stad en trekt veel bezoekers”, laat de burgemeester van Konya, Tahir Akyürek, weten.

turkse-gemeente-opent-luxe-vliegtuigrestaurant-2

Als verschil met de overige vliegtuigrestaurants in Turkije heeft de 54 meter lange Airbus in Konya een vijver onder zich met daarin vissen die zichtbaar zijn voor ‘passagiers’ die in het vliegtuig zitten.

Overige steden

In de Turkse stad Çankırı (Ankara) heeft de gemeente een oude Airbus omgetoverd tot een kinderbibliotheek. Een ondernemer uit Tekirdağ maakte van zijn oude Airbus een restaurant in zijn stad genaamd ‘Köfte Airlines’ (Gehaktbal). Een derde Airbus A300 is ook gepland als restaurant in Çorum.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KONYA

Sep 22, 2016
Loading posts...